ACTUALITATEVIDEO | Președinta Ungariei s-a declarat nemulțumită de traducere atunci când a...

VIDEO | Președinta Ungariei s-a declarat nemulțumită de traducere atunci când a fost întrebată de autonomia „unor județe“ și de vizita pe care a făcut-o în România în luna mai: Nu am auzit fiecare propoziție cu exactitate. Uneori au lipsit propoziții întregi

Președinta Ungariei, Katalin Novak, și-a spus părerea despre dorința unor politicieni din UDMR, dar și de la Budapesta, privind autonomia „unor județe”. Ea a vorbit și despre vizita pe care a făcut-o în România. Aceasta nu a avut cuvinte de laudă la adresa României și s-a plâns de calitatea traducerii din română în maghiară, conform EVZ.

„Îmi cer scuze, traducerea nu a fost întotdeauna completă și nu am auzit fiecare propoziție cu exactitate, nici din discursul domnului președinte, uneori au lipsit propoziții întregi, eu le-am completat în sensul discuțiilor noastre între 4 ochi, pentru că sunt convinsă că și în mod public a exprimat aceleași lucruri. Deci nici întrebarea nu a ajuns la mine complet. Pe baza celor auzite de mine, încerc să răspund la întrebarea dumneavoastră”, a spus Katalin Novak, care și-a păstrat zâmbetul pe buze, potrivit Libertatea.

Azi, Katalin Novák, președinta Ungariei, a făcut o vizită la Bucureşti la invitația omologului său român, Klaus Iohannis. Președintele României a precizat că țara noastră respectă drepturile minorităților naționale, subliniind că tensiunile interetnice sunt „umflate public”, în mod artificial.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Există evident probleme care necesită mai mult decât o discuție atunci când vorbim despre drepturile minorităților în România, însă dați-mi voie să încep răspunsul meu prin a spune că în România drepturile tuturor minorităților naționale sunt respectate, ba chiar mai mult, în România există un exemplu pe care putem să-l prezentăm cu mândrie: minoritățile naționale sunt reprezentate în Parlament, chiar dacă numeric prin vot nu obțin atâtea voturi cât sunt necesare pentru un mandat.

Asta se numește o discriminare pozitivă. Este interesul nostru comun și am discutat pe larg această chestiune ca drepturile minorității maghiare să fie pe deplin respectate, să-și poată trăi cultura, să-și poată folosi limba maternă și așa mai departe. Am convenit împreună că este bine să folosească și limba română”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate