sâmbătă, mai 18, 2024
ACTUALITATEHalucinant! Cătălin Predoiu: România este pregătită să implementeze Pactul privind migraţia şi...

Halucinant! Cătălin Predoiu: România este pregătită să implementeze Pactul privind migraţia şi azilul. Am demarat deja activități în acest sens

Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a spus că România e pregătită să implementeze pactul privind migrația și azilul, potrivit Agerpres.

Țara noastră deja ar fi demarat activități în această direcție.

Predoiu a reprezentat România, luni și marți, la Conferința Ministerială privind operaționalizarea pactului privind migrația și azilul. Aceasta a avut loc la Gent, în Belgia, și a fost organizată de președinția belgiană a Consiliului UE.

„În cadrul conferinţei, reprezentantul României a subliniat complexitatea noii legislaţii în domeniul migraţiei şi azilului şi importanţa unei bune planificări a măsurilor de implementare şi alocare a resurselor operaţionale şi financiare corespunzătoare. Ministrul Afacerilor Interne a evidenţiat eforturile României pentru a asigura securitatea spaţiului de liberă circulaţie, după ridicarea controalelor la frontierele aeriene şi maritime interne, pe 31 martie“, a transmis MAI.

România este pregătită să implementeze Pactul privind migraţia şi azilul

Predoiu a semnalat lansarea de către România a unei inițiative de consolidare a cooperării regionale pentru combaterea migrației transfrontaliere, împreună cu Comisia Europeană şi statele din regiune – Grecia – Bulgaria – Ungaria – Slovacia – Austria, arată MAI.

„După mulţi ani de negocieri, ne apropiem foarte repede de momentul aşteptat. Intrarea în vigoare a reformei sistemului privind migraţia şi azilul. Această reformă istorică nu ar trebui să fie adoptată doar pe hârtie, ci să schimbe fundamental modul în care lucrăm în teren, la frontiere şi pe teritoriul nostru.

Atenţia se mută acum pe implementarea acestor reforme. Conferinţa de la Gent reprezintă primul pas important în acest proces. Am avut mai multe întâlniri cu omologii mei şi acest subiect a figurat mereu pe ordinea de zi. Implicarea tuturor actorilor relevanţi, la nivel politic, operaţional şi tehnic este esenţială pentru îndeplinirea cu succes a obiectivelor urmărite, în sinergie cu sprijinul financiar adecvat. România este pregătită să implementeze Pactul privind migraţia şi azilul. Am și demarat deja activităţi în acest sens”, a precizat Predoiu.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

  1. Un limbist care își face țara de rîs acest rateu de la PNL. Atîta umilință mai rar, nu îl împinge nimeni să aibă slugărnicia asta jegoasă, Poate o are din familie și din partidul lui de cacao. Nu votați PNL, vă face țara de rîs și vă aduc migranți ilegali. Romînia nu poarte să hrănească nici romînii

  2. Nu mai vreți o țară ca afară ? Vestul de mult aplică asemenea politici. Nu mai vreți să fim o țară … „occidentală” ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE