luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATEStarea națiunii: O mămică se arată revoltată că fiul ei de clasa...

Starea națiunii: O mămică se arată revoltată că fiul ei de clasa a V-a a primit ca temă să CITEASCĂ în vacanță. „Eu cu ce-am greșit să cumpăr 15 cărți? Noi avem o gândire modernă”

O mămică a devenit virală pe rețelele de socializare, după ce s-a arătat revoltată de faptul că fiul ei, aflat în clasa a V-a a primit ca temă de vacanță să citească o serie de lecturi suplimentare.

Mai mult, groaza mămicii, pe nume Iuliana S., s-a amplificat la faptul că micuțul trebuie să și noteze, pe un caiet de lectură, câteva impresii despre cărțile citite. Ea se întreabă „cu ce a greșit” de trebuie să cumpere cărți. Mămica în cauză afirmă că ea și soțul său au „o gândire modernă”.

Iată mesajul integral publicat de Educație prin Lectură, siteul unde Iuliana S. a trimis mesajul său:

O mămică a devenit virală pe rețelele de socializare, după ce s-a arătat revoltată de faptul că fiul ei, aflat în clasa a V-a a primit ca temă de vacanță să citească o serie de lecturi suplimentare.

Mai mult, groaza mămicii, pe nume Iuliana S., s-a amplificat la faptul că micuțul trebuie să și noteze, pe un caiet de lectură, câteva impresii despre cărțile citite. Ea se întreabă „cu ce a greșit” de trebuie să cumpere cărți. Mămica în cauză afirmă că ea și soțul său au „o gândire modernă”. Este posibil ca modernitatea în gândire să se reflecte și prin incapacitatea de a respecta elementele de punctuație ale limbii române, așa cum se observă din textul trimis de mămica în cauză.

Iată mesajul integral publicat de Educație prin Lectură, siteul unde Iuliana S. a trimis mesajul său (publicat în original):

„Mă numesc Iulian S. și sunt mama unui băiat de clasa a V-a. Copilului meu nu-i place să citească, preferând de mic mijloacele electronice. Noi avem o gândire modernă și nu suntem de acord să-l forțăm să citească dacă lui nu-i place, așa cum nici pe noi adulții nu ar fi coresc să ne forțeze cineva să vedem o piesă de teatru, de exemplu, dacă nu ne place teatrul în general.

Diriginta clasei în care învață copilul meu este și profesoara de limba și literatura română. Le-a dat o listă de lecturi suplimentare pentru vacanța de vară. Problema este că trebuie să țină și un caiet în care să scrie despre fiecare lectură câteva răspunsuri. Trebuie să le citească obligatoriu.

Nu mi se pare normal așa ceva din mai multe motive:

1. Este vacanță sau oră de lectură? Copilul meu în loc să se relaxeze în vacanța mare trebuie să stea să citească în fiecare zi ca să termine lista doamnei? Este normal așa ceva?

2. Metoda e după vremea mea. Așa primeam și eu temă acum 25 de ani. Nu ne mai modernizăm deloc?

3. Eu cu ce-am greșit să stau să cumpăr acum 15 cărți? Poate vreau să mergem să ne relaxăm un week-end la munte de banii respectivi. Să se dea liste cu lecturi suplimentare și obligatorii când școala o să fie în stare să suporte costurile!

„Harun și marea de povești” de Salman Rushdie
„O buclă în timp” de Madeleine L Engle
„Recreația mare” de Mircea Sântimbreanu
„Emil și detectivii” de Erich Kastner
„Istoria lui Răzvan” de Horia Corcheș
„Val și cetatea sufletelor” de Ana Alfianu
„Vântul bate la ușă” de Madeleine L Engle

etc!!!!!!

Doresc să aflu dacă profesoara are dreptul la anul, în septembrie să-l penalizeze pe copilul meu dacă nu rezolvăm această sarcină! Eu refuz să-mi supun copilul la un asemenea tratament în lunile de vacanță”

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

6 COMENTARII

 1. Reţelele de socializare au oferit dreptul la opinie unor legiuni de imbelici care până acum îşi exprimau părerea doar în baruri, în faţa unui pahar de vin, fără să facă vreun rău comunităţii. Camarazii lor îi reduceau imediat la tăcere. Dar acum au acelaşi drept la cuvânt precum un laureat al premiului Nobel.
  Asta a zis-o Umberto Eco.
  La noi e vorba cu prostul nu e prost destul. Credeti ca mai trebuie adaugat ceva?

 2. “Ma numesc Iulian S. si sint mama unui baiat de clasa a Va”. Deci ma-sa copilului e barbat? Asta e ” familia moderna”😁?

 3. “Copilului meu nu-i place să citească,”

  lectura aia e mai mult facultativa,
  lista e de orientare:
  stim ca exista dobitoci
  nu-i putem obliga la efort intelectual;
  poate le place jugul
  daca nu va veni biciul!

  cica exista unii:
  le place sa dea glet pe tavan….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE