ACTUALITATEUn membru al guvernului Ungariei insinuează că România nu ar respecta drepturile...

Un membru al guvernului Ungariei insinuează că România nu ar respecta drepturile minorității maghiare: Integrarea fără drepturi colective înseamnă, de fapt, asimilare

Ferenc Kalmár, responsabil ministerial de politica din vecinătatea Ungariei, a considerat că activitatea comisiilor mixte interguvernamentale din Bazinul Carpatic este „dificilă”, menționând în special că țările care „nu acordă drepturi colective
minorităților” – precum Slovacia, Ucraina sau România – vor să-i integreze pe locuitorii maghiari, transmite agenția de presă de stat a Ungariei hirado.hu.

În opinia lui Kalmár, „integrarea fără drepturi colective înseamnă, de fapt, asimilare”.

Árpád János Potápi, secretar de stat pentru politici naționale în cancelaria premierului Viktor Orban, a declarat marți că „bazinul carpatic este unitar când e vorba de educație sau cultură, tendința fiind aceeași și în domeniul social și al sănătății” și că nu poate fi ignorat faptul că „o treime a națiunii maghiare nu trăiește în interiorul frontierelor naționale actuale”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

El a adăugat că se consolidează și sistemul instituțiilor politice, deoarece dacă acesta nu este solid, nici celelalte nu vor fi. „Nu ne este indiferent dacă maghiarii, reprezentanții partidelor maghiare sunt prezenți, la nivel local sau regional, în funcții de
conducere responsabilă, respectiv sunt prezenți în parlamentele statelor succesoare.”, a spus Potápi.

Totodată, secretarul de stat a subliniat că guvernul ungar trebuie să se ocupe tot timpul de politicile naționale, la „101 ani de când frontierele țării nu coincid cu cele ale națiunii”.

„Guvernul și Parlamentul ungar, politica ungară în ansamblul ei trebuie să își
asume și reprezentarea intereselor maghiarilor care trăiesc în Bazinul Carpatic sau în diaspora.”, a precizat Árpád János Potápi.

În opinia sa, „atunci când ne gândim la legislație, nu putem ignora faptul că o treime a națiunii maghiare nu trăiește în interiorul frontierelor naționale de azi.”

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

  1. Chiar și obrăznicia trebuie respectata? Atunci poate e momentul sa înțeleagă de ce 1/3 din populație trăiesc în afara granițelor !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...