luni, iulie 15, 2024
ACTUALITATESute de milioane de euro și un Patriot. Degeaba! Presa din Ucraina...

Sute de milioane de euro și un Patriot. Degeaba! Presa din Ucraina s-a dezlănțuit la adresa României după eliminarea de la Euro 2024

Presa din Ucraina acuză România că a făcut un „aranjament” cu naționala Slovaciei, pentru ca ambele echipe să se califice mai departe la Euro 2024, în dauna Kievului, după cum remarcă DigiSport.

Astfel, Champion a scris că „România și Slovacia au semnat un tratat de pace”. Sport24 a remarcat că întâlnirea dintre Slovacia și România s-a terminat cu „remiza prezisă”, iar cele două echipe „a îngropat Ucraina”.

Publicația SportNV a titrat, ironic, că partida României s-a terminat cu un „rezultat surprinzător”. Cei mai duri au fost cei de la Sport care au scris, nici mai mult, nici mai puțin că partida dintre România și Slovacia a fost „Împotriva Ucrainei” (!).

De altfel, atitudinea ziariștilor ucraineni nu este o întâmplare. După partida România – Belgia, pierdută de tricolori cu 2-0, aceștia i-au numit „găini”.

Tonul publicațiilor ucrainene este jignitor, ținând cont de sutele de milioane de euro pe care statul român le-a cheltuit cu refugiații ucraineni, zecile de milioane de euro trimise sub formă de ajutoare umanitare și militare.

Mai recent, România a decis să doneze Ucrainei un sistem de apărare anti-aeriană Patriot, care costă câteva sute de milioane de dolari. Țări precum Spania, Polonia și Grecia au refuzat să facă acest gest.

Înainte de meciul România  – Ucraina, câștigat de tricolori cu 3-0, antrenorul Ucrainei a fost rugat să transmită un mesaj de mulțumire pentru ajutorul acordat de români, dar nu a fost în stare.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE