marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEO veste minunată: Pr. Arsenie Boca va fi sfânt! Pr. Constantin Sârbu...

O veste minunată: Pr. Arsenie Boca va fi sfânt! Pr. Constantin Sârbu și pr. Ilie Lăcătușu vor fi canonizați și ei

Părintele Arsenie Boca și pr. Constantin Sârbu și pr. Ilie Lăcătușu vor fi canonizați în 2025, a anunțat Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române.

Aceștia au fost propuși spre canonizare de Sinodul Munteniei și Dobrogei, pe teritoriul unde și-au dat viața, scrie agenția Basilica.

„Este un număr mai mare de sfinți propuși pentru canonizare decât ne-am gândit cu doi ani în urmă, când am propus 12”, a mai precizat PF Daniel referitor la canonizările care vor fi aprobate până în 2025.

Patriarhul României a amintit că între aceste propuneri se găsesc și patru cuvioși români din Sfântul Munte Athos.

„Trei i-am propus noi, iar pe unul l-a propus un grec, fapt la care nu ne așteptam. Patriarhia Ecumenică a fost de acord. Este tocmai ctitorul Schitului Prodromu, Cuviosul Nifon. Acel grec auzise despre viețuirea lui sfântă și este foarte interesantă această lucrare, că nu noi, ci altcineva, care nu este din neamul nostru, a făcut propunerea respectivă, pentru că erau cunoscută din tradiția athonită viața acestui cuvios.”

Sinodul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei este format din ierarhii celor 10 eparhii din componența mitropoliei (Arhiepiscopia Bucureștilor, Arhiepiscopia Tomisului, Arhiepiscopia Târgoviștei, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, Arhiepiscopia Dunării de Jos, Episcopia Sloboziei și Călărașilor, Episcopia Alexandriei și Teleormanului, Episcopia Giurgiului și Episcopia Tulcii), la care se adaugă episcopii Daciei Felix, Ungariei, respectiv Australiei și Noii Zeelande.

2025 anul mărturisitorilor

În 2021, Biserica Ortodoxă Română a anunțat că în 2025, anul centenarului pentru Patriarhia Română, vor fi canonizați o serie de sfinți care au pătimit în temnițele comuniste.

Astfel, anul 2025 va fi considerat „Anul Mărturisitorilor” în Biserica Ortodoxă Română.

Lista preliminară a persoanelor care urmează să fie canonizate cuprinde nume precum pr. Dumitru Stăniloae, pr.Cleopa Ilie sau pr. Sofian Boghiu.

Pr. Arsenie Boca – sfântul Ardealului

Părintele Arsenie Boca este considerat, în popor, de mulți ani drept sfânt. De altfel, el este supranumit Sfântul Ardealului.

În fiecare an, la mormântul său de la Mănăstirea Prislop vin zeci de mii de oameni pentru rugăciune.

Părintele Arsenie Boca a fost batjocorit, anul trecut, într-un film finanțat din bani publici.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

  1. “In ce te gaseste, in aceea vei fi judecat!”
    Ce facea si unde anume mult-doritul [unora], care a refuzat sa se mai intoarca in manastire?
    Prima parte a vietii sale este imprresionata, cu uele sur[prize spiritualiste ca apoi…

  2. bateti campii, nu a spus niciodata patriarhul asa ceva, chiar pe site-ul basilica din link se spune ca se discuta dar se va mai discuta pana la pastele cailor, caci ereticii nu au loc printre sfinti, si nu patriarhul decide canonizarile, ci Dumnezeu insusi, prin Sfantul Sinod. Lasati manevrele securiste

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE