Artiștii din Republica Moldova au o nouă oportunitate pentru a-și dezvolta activitatea. Ei beneficiază de o platformă online prin intermediul căreia pot stabili legături cu profesioniști din întreaga lume, pot face schimb de idei și colabora, astfel încât creațiile lor să fie cât mai vizibile.
Acest lucru este posibil, deoarece a fost lansat proiectul MoldArte, o inițiativă finanțată de EUNIC prin programul Spații Europene de Cultură și organizat de Institutul Cultural Român în colaborare cu Goethe-Institut București, Ambasada Austriei din Republica Moldova și Delegația Uniunii Europene din Republica Moldova.
„Proiectul va aborda și problemele sociale cu care se confruntă artiștii independenți: cum trăiesc după pandemie, inclusiv în contextul crizei actuale din regiune” a declarat la lansarea de la Chisinău, ambasadoarea Austriei în Republica Moldova, E.S. Stella Avallone.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
MoldArte își propune să creeze un instrument de relaționare pe termen lung pentru profesioniști (artiști, manageri culturali, organizații publice sau private). De altfel, este o platformă digitală integrată online și on-site (www.moldarte.eu). Prin intermediul acesteia, se pot încheia mai șor contactele directe între artiști.
Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.
În perioada mai – octombrie 2022 vor avea loc evenimente pe teme de interes local, ateliere de lucru și schimburi de experiență între participanții din Republica Moldova și cei din țările partenere (România, Austria și Germania), cu scopul de a dezvolta noi colaborări și inițiative comune.