miercuri, iulie 17, 2024
ACTUALITATEMihai Neamțu: Trăim o galopantă secularizare pe care o vedem pretutindeni. Oamenii...

Mihai Neamțu: Trăim o galopantă secularizare pe care o vedem pretutindeni. Oamenii nu se mai salută cu „Hristos a înviat!”

Mihai Neamțu a transmis un mesaj prin care atrage atenția, în special tinerilor, cu privire la noile provocări ale societății moderne:

„Îmi amintesc perfect cum bunica își spunea seara rugăciunile și cum se citea Biblia în casa țăranilor din Târnova, unde am copilărit. Totul în viața satului românesc era impregnat de sentimentul sacrului. Vedeai cruci, icoane, troițe iar cimitirele erau îngrijite. Duminica auzeai clopotele, oamenii știau pe de rost Psalmi și cântări religioase, ascultau cuminți predica, se salutau cu „Doamne ajută!”.

Generațiile trecute prețuiau capitalul spiritual al creștinismului. Noi cu ce rămânem la capătul vieții? Probabil că vom depăna amintirea unor certuri pe Facebook și a altor derizorii interacțiuni online.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Am părăsit spațiul sacru care pentru țărani includea bucătăria, locul unde aveau loc discuții despre grijile zilei, despre muncă și datorii, despre viață și moarte, despre Dumnezeu și despre sfinții Lui.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Azi trăim o galopantă secularizare pe care o vedem pretutindeni, din Cluj, Iași sau București până în alte orașe. Oamenii nu se mai salută cu „Hristos a înviat!”. Înjurătura groasă pe scena unei Filarmonici a devenit cool.

Stilul vestimentar șleampăt, lipsit de prestanță și eleganță, dublează mizeria limbajului, imprecațiile, vulgaritatea crasă.

Toate aceste forme de degradare culturală și, mai grav, de destrămare socială, exhibiționismul sexual și prostia sunt rezultatul unei rupturi în raport cu tradiția și credința creștină care au șlefuit timp de sute de ani sensibilitatea europenilor.“, a transmis Mihai Neamțu.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. dl Neamtu constata efectul, dar ar trebui analizate si cauzele si mai ales solutia. A fost un proces cvasistatic, rezultatul a zeci de ani de comunism plus 30 de democratie de jungla, cu o libertate religioasa si o bunastare din care au iesit in castig sectele protestante, ecumenismul, si in contrapondere ortodoxismul zelot, rigorist, lipsit de dragoste. Crestinii adevarati s-au cam retras din lume, aparent diavolul se indreapta spre o victorie muncita, si chiar are tupeul si laudarosenia sa spuna ca am intrat in era post-crestina. Din fericire va avea o mare surpriza pe final, chiar cand va deschide sampania, Dumnezeu are oamenii lui, care vor iesi la rampa la momentul potrivit. ‘printr-o tainica minune crucea tot va birui’. Deocamdata toti care se dau crestini in spatiul public, vedete virale pe youtube si tv, sunt doar baloane de sapun.
    Eu din contra constat ca lumea foloseste Hristos a inviat, miliarde de iconite, biserici noi, cu coruri fastuoase, totul tipla, dar traire crestina zero. Privind la aspectele exterioare multi ar zice ca suntem cei mai mari crestini de pe planeta. In realitate n-am fost niciodata mai departe de Dumnezeu decat azi. De pocainta adevarata avem nevoie, nu (numai) de gesturi exterioare, dar oare o vom face?

  2. Nu putem să învinuim tinerii pentru educația, sau mai bine zis, lipsa ei, pe care le-au dăruit-o , tații care bagă manele maxim la boxe, mamele tip”Acces direct” sau variații la”puterea dragostei”, niște penibilități crunte, ori varii tiktoace “educative” pe net. În plus, E-urile alimentare și fluorul din pasta de dinți ajută la scăderea IQ-ului , neavând contrapondere în dispăruta industrie autohtonă, dispărută cu ajutorul mokangiștilor alegători de tovarăși și a deștepților în grevă electorală, 60 și% din populație. Orice puiandru ar putea spune liniștit unui adult care îl critică: before you acuse me, take a look at yourself. Și ar avea dreptate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE