luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEÎn Marea Britanie, ţara unde educația sexuală este obligatorie, numărul cazurilor de...

În Marea Britanie, ţara unde educația sexuală este obligatorie, numărul cazurilor de gonoree şi sifilis s-a dublat în ultima vreme, atingând un nivel RECORD

Număr record de diagnostice de gonoree şi sifilis înregistrate în Anglia în 2022. “Am văzut mai multe diagnostice de gonoree în 2022 decât oricând înainte, cu creşteri mari, în special la tineri”, spune un medic epidemiolog, confirmând cifrele Agenţiei britanice de securitate sanitară (UKHSA), care arată că diagnosticele de gonoree au crescut la 82.592 în 2022, o creştere de 50,3% faţă de 2021 (54.961), conform Sky News.

Acesta este cel mai mare număr de diagnostice într-un an de când au început înregistrările în 1918, a precizat UKHSA. De asemenea, diagnosticele de sifilis infecţios au crescut la 8.692 în 2022, cel mai mare număr anual din 1948.

Persoanele cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani sunt cele mai susceptibile de a fi diagnosticate cu boli cu transmitere sexuală din cauza faptului că îşi schimbă partenerii sexuali mai des decât alte grupe de vârstă.

Dr. Hamish Mohammed, epidemiolog consultant la UKHSA, a declarat: „Am văzut mai multe diagnostice de gonoree în 2022 decât oricând înainte, cu creşteri mari, în special la tineri. Infecţiile cu transmitere sexuală (ITS) nu sunt doar un inconvenient – ele pot avea un impact major asupra sănătăţii dvs. şi a oricărui partener sexual”.

Deşi, de obicei, ITS sunt uşor de tratat cu antibiotice, unele pot provoca probleme grave de sănătate, inclusiv infertilitate şi boli inflamatorii pelviene.

În Marea Britanie, cursurile de educație sexuală, denumite „educaţie pentru relaţii”, sunt obligatorii pentru toți elevii din învățământul primar, iar cursuri pentru „relații și sex” (RSE) sunt obligatorii pentru toți elevii care urmează studii medii, în timp ce educația pentru sănătate este obligatorie în toate școlile. În ultima vreme au existat şi în societatea românească unele voci care promovează predarea educației sexuale în școli. Exemplul Marii Britanii confirmă că acest lucru încurajează începerea vieții sexuale la vârste tot mai fragede.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

 1. ori va treziti
  ori contoarele secsuale vor fi obligatorii,
  “celor mari,
  celor mici”.

  (societate de prosumatori secsuali,
  adica)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate