vineri, septembrie 22, 2023
ACTUALITATEIon Cristoiu scrie că Iohannis pregătește opinia publică pentru trimiterea de români...

Ion Cristoiu scrie că Iohannis pregătește opinia publică pentru trimiterea de români să lupte în Ucraina

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu scrie că președintele Klaus Iohannis pregătește românii, prin mass-media, pentru intervenția Armatei Române în Ucraina.

Într-un articol publicat pe blogul său, Ion Cristoiu notează că statul român ar fi decis, „fără ca cetățenii să fie informați” ca soldații săi să lupte în Ucraina. Conform jurnalistului, decizia ar fi fost luată de Klaus Iohannis.

El a amintit și de ordinul modificat de MAPN, prin care se permite antrenarea militarilor ucraineni în România. Din acest motiv, crede Cristoiu, a fost forțată și demisia lui Vasile Dîncu din funcția de ministru al Apărării.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Istoria Românilor, de Petre P. Panaitescu, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Aceasta e prima etapă a ceea ce se prefigurează a fi implicarea militară directă a multor țări europene sub forma unei Coaliții multinaționale.
Tancurile, elicopterele trimise acum nu sînt pentru militarii ucraineni, depășiți numeric de ruși, ci pentru militarii Coaliției multinaționale.
Am putea spune că țările participante își trimit deja armamentul greu de care vor avea nevoie proprii militari cînd vor declanșa Războiul împotriva Rusiei alături de Ucraina.

Nu demult presa a dezvăluit și MApN s-a văzut obligat să confirme că printr-un ordin emis pe 17 noiembrie 2022, păstrat secret, MApN a modificat legislația astfel încît România să poată instrui pe teritoriul ei trupe ucrainene.

Ordinul emis pe șest, semnat nu întîmplător de un secretar de stat și nu de ministrul PSD-ist al Apărării, a transpus în practică decizia României de a participa la Misiunea Militară de Asistență în sprijinul Ucrainei înființată pe 15 noiembrie 2022 de Consiliul de Afaceri Externe a UE.

Și altor țări li s-a cerut participarea.
Unele, precum Croația, au refuzat văzînd în accept o implicare periculoasă a țării în Război.
Altele au acceptat, nu înainte însă de a informa opinia publică și chiar de a obține binecuvîntarea Parlamentului.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

România a decis însă fără ca cetățenii să fie informați, fară ca în Parlament să se nască vreo dezbatere.
Totul a fost păstrat secret.
Și nu întîmplător.

Politica militară și extern a României a fost confiscată de un singur om:
Klaus Iohannis.
Și nimeni din România nu știe ce a clocit și ce clocește Klaus Iohannis în ce privește implicarea țării în Războiul din Ucraina.
Klaus Iohannis ia angajamente în secret în numele României, conduce o implicare a țării în Război tot mai mare pe zi ce trece.

Pentru a se putea desfășura în voie a forțat demisia lui Vasile Dâncu, ministru care a refuzat să fie nasturele de la prohabul lui Klaus Iohannis și l-a impus în funcția de ministru pe Angel Tâlvar, care nu-i ridică nici o problemă.

Sub acest semn al tîrîrii României în aventuri iresponsabile, numai și numai pentru a face rost de un post la NATO sau la UE după încheierea mandatului, Klaus Iohannis lucrează de zor la participarea României la Coaliția multinațională.

Schimbarea de abordare din partea celor două posturi rechiziționate de Klaus Iohannis ține de pregătirea românilor pentru momentul în care România va trimite trupe pe front în cadrul așa-zisei Coaliții multinaționale.
Va fi un fel de Români treceți Prutul spus de Ion Antonescu în șoaptă!”, a scris Ion Cristoiu.

Reamintim că doi ofițeri americani în rezervă, Generalul David Petraeus și colonelul Douglas Macgregor, au afirmat posibilitatea ca armata română să facă parte dintr-o „coaliție a voinței” care să lupte în Ucraina de partea SUA.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

4 COMENTARII

  1. Trebuie descurajata isteria proUcraina si sentimentul naiv de solidaritate cu Ucraina, specific hipsterilor activisti si emancipati. Ucraina e un dusman al Romaniei. Trebuie sa ramanem neutri si sa urmarim DOAR interesul Romaniei si al romanilor din Ucraina.

    • Cubanezii au facut atrocitati la ei acasa, Angola vine dupa aceea. In Cuba au fost executati peste 11000 de oameni considerati dusmani ai regimului, Che Guevara a impuscat cu mana lui peste 200 de civili, apoi i-a aruncat in gropi comune. Sa nu minimalizam crimele castrismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate