Editorialistul James Macpherson a scris un articol amplu pe publicația Spectator Australia, intitulat „Hating on Novak has become a national sport” (Urându-l pe Novak a devenit sport național). Textul se referă la întâmplările nefericite ale celui mai bun jucător de tenis masculin din lume – Novak Djokovici și a devenit rapid, cel mai citit articol al publicației.
Jurnalistul scrie că Australia toată îl urăște pe sârb pentru că a „a avut curajul să facă ceea ce majoritatea dintre noi nu: să se lupte pentru ceea ce crede”, în timp ce australienii au permis să fie abuzați.
„Toată țara îl urăște pe Novak Djokovici acum pentru că a avut curajul să facă ceea ce majoritatea dintre noi nu: să se lupte pentru ceea ce crede.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Poziția principială a lui Nole nu face altceva decât să sublinieze faptul că milioane de australieni au permis să fie abuzați în ultimii doi ani. Și nimeni nu vrea să recunoască asta.
Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.
E mult mai ușor să demonizezi un milionar sârb care a luat poziție decât să fii de acord că ai fost forțat să te supui de către politicieni și birocrați ai sănătății”, a scris Macpherson.
El afirmă că motivația oficială, aceea că prezența lui Novak nevaccinat ar constitui un pericol pentru sănătatea publică, nu este reală.
„Nimeni nu crede cu-adevărat că Novak ar constitui un risc pentru sănătate. Și nimeni nu crede cu-adevărat că dându-l afară din țară australienii vor fi protejați.
Australia a înregistrat mai mult de 60.000 de cazuri de Covid în ultimele 24 de ore. Și e clar că Novak – cineva care este perfect sănătos și care are imunitate naturală pentru că a învins virusul anterior – nu ar fi stricat utopia mitică a Melbourne-ului: zero Covid”, a continuat editorialistul.
Acesta amintește că Djokovici nu face decât să reafirme ceea ce toată lumea civilizată credea până acum doi-trei ani: că informațiile medicale ale persoanei sunt private.
„Crima lui Novak este că a insistat ca informațiile medicale ale unei persoane sunt private – ceea ce cu toții credeam în 2018.
Vedeți problema aici, nu? Novak și-a ținut istoricul medical privat în timp ce noi am acceptat să-l expunem în fața unui străin pentru dreptul a intra într-un Kmart (magazin din Australia – n.r.). Novak a luptat și a câștigat dreptul de a trăi în termenii săi, în timp ce noi am consimțit să facem dintr-o serie interminabilă de injecții o condiție pentru a putea să-ți câștigi traiul. La naiba!
Probabil că Novak nu ar fi fost de acord cu închiderea forțată la ora 21.00. Probabil că nu le-ar fi interzis copiilor săi să viziteze locurile de joacă. Și probabil că nu ar fi pierdut timp prețios cu familia pentru că un birocrat neales și nereprezentativ a spus „știință”. Probabil că Novak ar fi rezistat tuturor acestor prostii. Și cât de mult îl urâm pentru asta!
Trebuie să-l urâm… Dacă Novak nu este diavolul, atunci suntem cu toții proști – proști pentru că acceptăm cerințele din ce în ce mai absurde și proști pentru că sunt de acord să schimbe la nesfârșit regulile în timpul jocului”, a mai notat ziaristul.
Macpherson afirmă că felul în care s-a comportat sârbul reprezintă doar o oglindă în care societatea australiană se privește, dar nu-i place ceea ce vede.
„Participarea lui Novak la Australian Open nu a însemnat că am fost păcăliți cu toții de politicieni. Novak era problema – nu regulile tiranice cărora ne-am supus atât de docili. Reguli care ne-au înfuriat atât de mult pentru că Novak a refuzat să fie sclav lângă noi. Nu a fost corect. De ce ar trebui să reziste Novak când noi nu am făcut-o?
Adevărata „crimă” a lui Novak este că s-a ridicat pentru ceea ce a crezut și, făcând asta, a expus lașitatea noastră. Nu vă gândiți la Novak ca la un jucător de tenis care a primit privilegii speciale. Nu a făcut-o.
Și nu vă gândiți la Novak ca la un atlet care nu respectă Australia. Nu este. Gândiți-vă la Novak ca la o oglindă în care vedem o reflecție neflatantă pentru noi înșine. Primul nostru răspuns este să spargem oglinda. Apoi am salutat că oglinda urma să fie urcată într-un avion și trimisă înapoi de unde a venit.
Dar nu există scăpare de ceea ce am văzut la noi sau de ghinionul care este sigur că va urma pentru că am spart acea oglindă”, a încheiat el.
@@@Ioana,nu cedam,nu ne vaccinam!!!si suntem multi!.
Bafta la doza 4 ca aveti nevoie fiindca pana la sfarsitul anului va urma si a 5 a…
Sa înțeleg că pentru dumneavoastră, jurnalism independent este să traduceți în copy-paste un articol de opinie, al unui domn/editorialist care își dă cu părerea și explică frustrările personale, dar nu face cercetare, nu are surse, nu include opinii divergente… Iar dumneavoastră traduceți pur si simplu, fără a face comentarii personale, fără a pune in perspectivă? Jenant
Da, exact. Este un editorial. Poate o să urmăriți prin presa internațională, o să vedeți că secțiunea de OPINII sau editorial este printre cele mai importante. De ce? pentru că acolo oamenii își exprimă un punct de vedere și și-l asumă. Este un act de curaj și de responsabilitate.
Este comic – dar atât de relevant pentru nivelul scăzut de înțelegere a lucrurilor pe care-l arătați – că dvs cereți „cercetare” din partea unui articol de opinii. Iar apoi, vă arătați deranjată că nu însoțim opinia respectivă – cea fără „cercetări” de „comentarii personale”. Deci comentariile personale sunt bune, dacă vă susțin punctul de vedere.
In ceea ce ne privește, da, ăsta e jurnalism: să prezinți faptele, astfel încât omul să judece singur. În cazul de față, prezentarea opiniei jurnalistului australian, pentru analiza fiecăruia.
Bravo lui ca si-a aparat principiile!Se tem ca va câștiga de aceea vor sa-l scoată din concurs la masa verde,pe model Sharapova!
Rafael Nadal este fericit ca Novak Djokovici nu poate participa la Australian Open. Rusine.