miercuri, mai 22, 2024
ACTUALITATEPetrom a ieftinit benzina starndard. Care sunt noile prețuri

Petrom a ieftinit benzina starndard. Care sunt noile prețuri

Petrom a ieftinit miercuri dimineață benzina standard cu 4 bani pe litru, prețul motorinei rămânând neschimbat. După această ieftenire, benzina este în continuare mai scumpă decât motorina, însă diferența s-a redus la doar 3 bani pe litru, de la 7 bani pe litru cât era sâmbătă, informează Economedia.

Potrivit peco-online, la stațiile Petrom din Capitală, prețul unui litru de benzină standard este cuprins acum între 7,28 lei și 7,35 lei pe litru. În cazul motorinei standard, prețurile variază între 7,29 lei și 7,32 lei pe litru.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 1,8%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 6,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 2%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 7,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

În această perioadă, România se află pe locul al 3-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria, Malta.

În cazul motorinei, țară noastră este situată pe locul 3 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Malta.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE