marți, octombrie 3, 2023
ACTUALITATEScriitorul Radu Vancu, despre reacția ministrului Sorin Cîmpeanu la scrisoarea celor 100:...

Scriitorul Radu Vancu, despre reacția ministrului Sorin Cîmpeanu la scrisoarea celor 100: Este dezastruos pentru România că un om cu o astfel de formă mentală a ajuns ministru al Educației

Scriitorul și profesorul universitar Radu Vancu a comentat în termeni duri reacția Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, față de scrisoarea celor 100 de intelectuali, prin care criticau proiectul de lege al educației propus de acesta.

Cîmpeanu i-a numit pe semnatari „grup de interese”, iar Vancu spune că este „dezastruos pentru România că un om cu o astfel de formă mentală a ajuns ministru al Educației”, scrie Hotnews.

„Prima reacție a fost un zâmbet amar. Am înțeles și mai definitiv micimea și morală, și profesională a acestui ministru, care nu poate concepe un interes real pentru educație, ci crede că totul e construit prin tranzacții, prin interese meschine.
E o formă mentală regretabilă și este dezastruos pentru România că un om cu o astfel de formă mentală a ajuns ministru al Educației”, a declarat joi pentru HotNews.ro scriitorul Radu Vancu, conferențiar la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

 1. Așa s-a ajuns după gratii, d-le Șomănescu. R.V. nu e un oarecine, să îl crezi că nu știe:

  – că SMC nu-i primul ministru ROMÂN care „reformează” școala
  – că SMC nu-i primul ministru pe plan INTERNAȚIONAL care „reformează” școala

  Nu-i un prostănac, să îl crezi că n-are idee cine ar putea să fie în spatele „reformelor”. Nu-i un prostănac, să nu fi înțeles că „scuza” lui SMC este de fațadă, fiindcă trebuia să spună ceva.

  Înțelegeți ?

  Iar R3M, reprezentând Dreapta, publică fără reacție comentariul ipocrit al unui individ (altfel mobilat la cap, foarte probabil), care într-o guvernare de Stânga ar ajunge după gratii (pentru „ascuțimea” mimată a comentariilor sale și „inocentul joc democratic” practicat).

  Adică el nu poate spune adevărul, dar îi cere ministrului SMC (fiindcă a depus jurământul ?!) să îl spună ? Sau cum ? Adică nu-i ajunge că Mircea Platon (un tip „neoficial”) l-a spus deja ? Ori RV este deranjat doar de tipul de scuză folosit de ministru ?

  Așa s-a ajuns la pușcărie (și mai rău), d-le Șomănescu (dacă nu v-a povestit nimeni – nouă ne-au făcut capul mare, dar era greu de crezut). Cu escroci care s-au prefăcut feciorelnic că n-au habar pe ce lume trăiesc.

  Oricum, astea-s fleacuri, pe lângă ce ni se pregătește (și ce ar urma să se mai întâmple).

 2. Că să nu își mai bată joc aleșii de popor cu propuneri idioate ar fi bine sa avem alegeri la 2 ani și cum derapează vreun bou că și ,,campeanu”afară și să ne plătească despăgubiri pentru că este mai prost decât prevede legea.sa vedeți atunci ce cuminți vor fi aleșii știind că îi paște pârnaia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate