ȘTIRIMedicii germani sunt sceptici în privința vaccinării copiilor: Datele privind riscurile și...

Medicii germani sunt sceptici în privința vaccinării copiilor: Datele privind riscurile și beneficiile unei eventuale vaccinări la copii și adolescenți sunt în prezent insuficiente

Medicii germani sunt sceptici în privința vaccinării copiilor, refuzând să ofere vreo recomandare în acest sens, informează dpa, citat de dw.

Directorul Colegiului Medicilor din Germania, Klaus Reinhardt, a spus că „datele privind riscurile și beneficiile unei eventuale vaccinări la copii și adolescenți sunt în prezent insuficiente și nu se poate face nicio recomandare”.

Cancelarul german Angela Merkel și premierii landurilor federale au anunțat joi, la finalul unei reuniuni consacrate campaniei de vaccinare, că va începe campania de vaccinare în rândul copiilor de peste 12 ani cu serul produs de Pfizer-BioNTech începând cu 7 iunie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Drehervei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Condiția este, în schimb, aprobarea vaccinului pentru această grupă de vârstă de către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), care a fost prima instituție care a recomandat un vaccin pentru copiii sub 16 ani.

„Avem date care arată că vaccinul poate fi inoculat în siguranță la copii.”, a declarat directorul de strategii de vaccinare, Marco Cavalleri.

Comisia Permanentă de Vaccinare (Stiko), a indicat că nu se va grăbi să emită o recomandare de vaccinare pentru copii și că este posibil să nu recomande vaccinarea tuturor copiilor, ci doar pentru cei care suferă de anumite boli, întrucât datele legate de efectele secundare ale vaccinului sunt încă insuficiente.

Klaus Reinhardt, directorul Colegiului Medicilor din Germania, se declară încântat de poziția asumată de Comisia Permanentă de Vaccinare, precizând că nu ar trebui să se exercite presiuni politice sau sociale pentru a-i îndemna pe părinți să-și vaccineze copiii și nu trebuie condiționată prezența fizică a elevilor în sălile de clasă de vaccinare.

Premierii landurilor federale din Saxonia și Saxonia-Anhalt, Michael Kretschmer și Reiner Haseloff (creștin-democrați), au spus, joi, în cadrul unei conferințe de presă comune la Leipzig, că nu trebuie să fie presați copiii pentru a se vaccina și că nici prezența fizică la școală, nici vacanțele nu trebuie condiționate de vaccinare.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„În opinia mea, vaccinarea la nivel național a copiilor și adolescenților nu este justificată în prezent.”, a spus Klaus Reinhardt pentru Die Welt.

Medicii de terapie intensivă din Germania ai și ei îndoieli serioase în privința vaccinării copiilor.

„Copiii se îmbolnăvesc adesea în mod asimptomatic, iar infecția are o evoluție inofensivă. În prezent, în contextul capacităților limitate de vaccinare, nu există o indicație privind vaccinarea urgentă a copiilor.”, a declarat sâmbătă secretarul general al Asociației Interdisciplinare Germane de Terapie Intensivă și Medicină de Urgență (Divi), Florian Hoffmann, pentru grupul de media Funke.

Întrucât vaccinurile nu asigură protecție completă împotriva Covid-19, virologul Hendrik Streeck nu se așteaptă ca până în toamnă în Germania să existe o imunitate colectivă. „Sunt sceptic din acest punct de vedere. Nu avem de-a face cu vaccinuri care protejează complet împotriva infecției.”, a declarat acesta pentru dpa.

Statele Unite ale Americii a lansat deja campania de vaccinare în rândul copiilor între 12 și 15 ani. În România, autoritățile ascultă întru totul de recomandările Uniunii Europene.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de imunizare, a declarat că România este pregătită să înceapă imunizarea copiilor de la 12 ani în sus, după ce Uniunea Europeană aprobă serul Pfizer pentru aceste vârste, fapt ce este considerat a fi o simplă formalitate.

După ce deputatul PSD și fostul reprezentant al României la OMS, Alexandru Rafila, îndemna la urgentarea campaniei de vaccinare a copiilor, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a anunțat că aproximativ 800.000 de copii ar fi eligibili pentru vaccinare.

Alianța pentru Unirea Românilor s-a declarat împotriva vaccinării copiilor în România: „Nu vă lăsați copiii să fie cobai într-un test de laborator al cărui singur efect cert, pe termen scurt, este îmbogățirea unor șmecheri.”, a declarat liderul partidului, George Simion.

R3media a scris despre efectele secundare grave la adolescenții și tinerii adulți care s-au vaccinat anti-Covid-19, în S.U.A.

După ce în urmă cu două săptămâni, CEO-ul Pfizer spunea ca va fi necesară o a treia doză de vaccin într-un interval de 8-12 luni, CEO-ul Moderna vrea să demareze campania de vaccinare și pentru copii, spunând că celor mici trebuie să înceapă să le fie administrat serul „înainte de luna august”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate