ACTUALITATEA început vaccinarea copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani, în...

A început vaccinarea copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani, în Statele Unite

În SUA, a început, joi, vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, după ce vaccinul Pfizer/BioNTech a fost autorizat și pentru această categorie de vârstă, care cuprinde 17 milioane de persoane în SUA, informează AFP, citată de Agerpres.

Agenția Americană pentru Medicamente (FDA) a autorizat luni vaccinarea adolescenţilor după ce a studiat datele testelor clinice realizate pe circa 2.000 de tineri.
Vaccinul administrat grupei de vârstă 12-15 ani este acelaşi ca şi în cazul adulţilor, inclusiv în ceea ce priveşte dozajul, iar mulţi vor putea aşadar să se vaccineze în aceleaşi locuri deja amenajate.

Potrivit sursei citate, dintre părinţii care au copii de această vârstă, aproape un sfert au declarat că nu-i vor vaccina şi doar trei din 10 au spus că vor să-şi vaccineze copiii cât de curând posibil, potrivit unui sondaj realizat la jumătatea lunii aprilie de Kaiser Family Foundation.

„Facem demersuri ca adolescenţii să poată fi de asemenea vaccinaţi în şcolile lor”, a declarat joi Rochelle Walensky, directoarea CDC.

  • SUBIECTE FIERBINȚI
  • SUA

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

  1. Nu vă aduce în minte imaginea care cutremură lumea întreagă – fetița cu brațul drept tatuat inscripționat cu un număr, într-un lagăr de exterminare nazist?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...