marți, iulie 16, 2024
RECOMANDĂRIEXCLUSIV Metrorex va remedia numele stațiilor de metrou de pe M5 Drumul...

EXCLUSIV Metrorex va remedia numele stațiilor de metrou de pe M5 Drumul Taberei care nu sunt scrise cu diacritice

„Brancusi” va redeveni „Brâncuși”, iar călătorii nu se vor mai întreba dacă „Raul Doamnei” este numele unei personalități iberice.

În urma articolului publicat de R3Media despre faptul stațiile de pe noua linie M5 de metrou Drumul Taberei nu au numele inscripționate corect, cu diacritice, Metrorex a anunțat că va remedia situația. Pe lângă „Constantin Brâncuși” și „Râul Doamnei”, în aceeași postură se găsesc și stațiile „Valea Ialomiței” și „Academia Militară”.

Contactați de către R3Media, cei de la Metrorex ne-au răspuns că situația va fi remediată, conducerea companiei cerând acest lucru antreprenorului lucrării.

„Situația privind scrierea fără diacritice a denumirii stațiilor de metrou de pe Magistrala 5 a fost menționată ca lucrare care trebuie remediată. În acest sens, a fost notificat Antreprenorul pentru remediere”, ne-a transmis Metrorex, într-un răspuns la solicitarea R3Media.

Metroul Drumul Taberei a fost inaugurat marți, la 11 ani de la începutul lucrărilor și cu cinci ani întârziere față de termenul de finalizare.

În aceste condiții, publicația noastră va urmări când procesul de înlocuire al plăcuțelor cu nume ortografiate greșit va fi complet.

Mulțumim cititorilor care au distribuit articolul și care au rezonat cu demersul nostru pentru apărarea limbii române.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE