RECOMANDĂRIEXCLUSIV Metrorex va remedia numele stațiilor de metrou de pe M5 Drumul...

EXCLUSIV Metrorex va remedia numele stațiilor de metrou de pe M5 Drumul Taberei care nu sunt scrise cu diacritice

„Brancusi” va redeveni „Brâncuși”, iar călătorii nu se vor mai întreba dacă „Raul Doamnei” este numele unei personalități iberice.

În urma articolului publicat de R3Media despre faptul stațiile de pe noua linie M5 de metrou Drumul Taberei nu au numele inscripționate corect, cu diacritice, Metrorex a anunțat că va remedia situația. Pe lângă „Constantin Brâncuși” și „Râul Doamnei”, în aceeași postură se găsesc și stațiile „Valea Ialomiței” și „Academia Militară”.

Contactați de către R3Media, cei de la Metrorex ne-au răspuns că situația va fi remediată, conducerea companiei cerând acest lucru antreprenorului lucrării.

„Situația privind scrierea fără diacritice a denumirii stațiilor de metrou de pe Magistrala 5 a fost menționată ca lucrare care trebuie remediată. În acest sens, a fost notificat Antreprenorul pentru remediere”, ne-a transmis Metrorex, într-un răspuns la solicitarea R3Media.

Metroul Drumul Taberei a fost inaugurat marți, la 11 ani de la începutul lucrărilor și cu cinci ani întârziere față de termenul de finalizare.

În aceste condiții, publicația noastră va urmări când procesul de înlocuire al plăcuțelor cu nume ortografiate greșit va fi complet.

Mulțumim cititorilor care au distribuit articolul și care au rezonat cu demersul nostru pentru apărarea limbii române.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...