News RECOMANDĂRI EXCLUSIV Metrorex va remedia numele stațiilor de metrou de pe M5 Drumul...

EXCLUSIV Metrorex va remedia numele stațiilor de metrou de pe M5 Drumul Taberei care nu sunt scrise cu diacritice

„Brancusi” va redeveni „Brâncuși”, iar călătorii nu se vor mai întreba dacă „Raul Doamnei” este numele unei personalități iberice.

În urma articolului publicat de R3Media despre faptul stațiile de pe noua linie M5 de metrou Drumul Taberei nu au numele inscripționate corect, cu diacritice, Metrorex a anunțat că va remedia situația. Pe lângă „Constantin Brâncuși” și „Râul Doamnei”, în aceeași postură se găsesc și stațiile „Valea Ialomiței” și „Academia Militară”.

Contactați de către R3Media, cei de la Metrorex ne-au răspuns că situația va fi remediată, conducerea companiei cerând acest lucru antreprenorului lucrării.

„Situația privind scrierea fără diacritice a denumirii stațiilor de metrou de pe Magistrala 5 a fost menționată ca lucrare care trebuie remediată. În acest sens, a fost notificat Antreprenorul pentru remediere”, ne-a transmis Metrorex, într-un răspuns la solicitarea R3Media.

Metroul Drumul Taberei a fost inaugurat marți, la 11 ani de la începutul lucrărilor și cu cinci ani întârziere față de termenul de finalizare.

În aceste condiții, publicația noastră va urmări când procesul de înlocuire al plăcuțelor cu nume ortografiate greșit va fi complet.

Mulțumim cititorilor care au distribuit articolul și care au rezonat cu demersul nostru pentru apărarea limbii române.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 3.440 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate