duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEDan Puric, despre Președintele Iohannis: „un pion pe o masă de șah”....

Dan Puric, despre Președintele Iohannis: „un pion pe o masă de șah”. Această țară e condusă din afară spre prăbușire și spre desființare

Artistul și scriitorul Dan Puric spune într-un interviu că există un sistem care se ocupă cu „înăbușire a tot ce este românesc, a tot ce este puternic este blestemat”.

„Nu ne dăm seama că sistemul acesta de bulversare a valorilor, de înăbușire a tot ce este românesc, a tot ce este puternic este blestemat, și-atunci este foarte firesc să se întâmple ceva: în România ai început să te miri de lucruri normale. Cum să spun, s-au luptat fantastic de mult să treacă din „ciuma roșie” și-au intrat în „cancerul albastru”, ” a declarat el într-un interviu acordat jurnalistului Traian Horia.

Puric mai spune că România trece printr-un „memoricid”, în care se urmărește ștergerea trecutului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Noi suntem marcați de o suferință. Știți cum e: scrii pe pielea aia, se șterge, mai scrii, se șterge, dar rămâne din scrisul celălalt. La noi este suferință peste suferință, peste suferință, iar ce-a venit acuma, am senzația că ei chiar dau foc la scrisul ăsta, ca să ne dispară și memoria, aici este important. Îmi zicea un ziarist, a găsit bine termenul acum câțiva ani, cum e de la „genocid” – e „memoricid”, se lucrează la omorârea Memoriei: ăștia tineri, marea majoritate, nu mai au memorie și nici nu-i interesează să memoreze ceva, sunt total anafectivi”, a continuat el.

Despre Președintele Iohannis, Puric spune că „pion pe o masă de șah”, pentru țara este condusă din afară. Scriitorul spune că oamenilor li se ia libertatea.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Ocolesc, nu din diplomație, dar îmi vorbiți de un pion pe o masă de șah, iar eu trebuie să fiu atent, ca într-o partidă de șah, că ăla face 5-6 mutări, iar eu trebuie să fac 5-6 mutări înaintea lui.
Pe mine mă interesează cum e condusă această țară din afară, nu din interior- că asta nu mai există, spre prăbușire și spre desființare. Noi acolo trebuie să fim atenți. De exemplu, acum, la fumigenele astea care se trag, cu virusul ăsta, care există, avem o evidență chiar tragică, dar în spatele lui, ceea ce este cumplit, este virusul ideologic. Este un virus ideologic care va distruge.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Am mai spus-o, virusul biologic o să omoare un milion, două, trei, între care poate să fie și subsemnatul, dar celălalt va distruge o lume. Iar lumea are totuși spasme, începe să-și dea seama, pentru că virusul ăsta ideologic le-a atacat libertatea[…] Omul nu mai e om fără libertate, pot să-i facă ăștia toate vaccinurile! De-asta strigă o Europă întreagă, o lume întreagă: li se ia din libertate! Măsurile epidemiologice și-așa sunt destul de primitive, că de o sută de ani nu s-a făcut niciun progres în materie de virusologie, carantina nu e aia, cum să zic, „quaranta” (40 de zile, lb. italiană în orig.; perioada de carantinare, n.n.) de la 1300-și-ceva unde opreau vasele genoveze, nu, carantina e cu 400-500 de ani înainte de Hristos. Noi suntem pe-aceleași modalități primitive, domnule, ne ținem masca la gură în anul 2020, în timp ce sunt descreierații ăia care bagă cipuri în cap la porci, la oameni, vor să ne controleze.”, continuat el.

Autorul volumului „Omul frumos” și „Omul liber”, crede că Occidentul a fost un factor civilizator de mare valoare, căruia România îi datorează multe, dar acum fundamentele acestei culturi vestice au fost distruse.

„ La noi, tot ce-am avut elite, de la pașoptiști, încoace Junimea, studiile și le-au făcut în Franța, cei din Moldova prin Germania, noi datorăm enorm de mult Occidentului: nu mai fac acum o trecere prin Istorie, categoric că a fost un factor civilizator de mare valoare.
Dar noi ne gândim la Occidentul de astăzi, noi ne gândim la faptul că această cultură occidentală a fost confiscată și distrusă. Reperele de bază- creștinismul, cultura greacă și Dreptul Roman, care erau fundamentele, au fost distruse. Domnule, te unești cu cine, dacă noi nu avem valori comune?
Acum, să mă ierte Dumnezeu, dar prin 1936, Nichifor Crainic voia „o Europă cu națiuni diferite dar cu un cer comun”. Păi, ce „cer comun” avem noi, domnule? Noi avem o monedă comună. Și-acum, gândiți-vă numai la situația aceasta, situația de criză: faptul că nu există un „cer comun”, faptul că nu au o valoare spirituală comună…
Gândiți-vă că a fost o Europă creștină. Dacă Europa era creștină în situația aceasta de față, s-ar fi văzut niște gesturi creștine uluitoare, de solidaritate. Pe când așa, fiind ca niște șobolani băgați într-o traistă, au fugit fiecare încotro”, a concluzionat Puric.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE