ACTUALITATEGrecia: Majoritatea medicilor și a personalului medical refuză să fie vaccinată anti...

Grecia: Majoritatea medicilor și a personalului medical refuză să fie vaccinată anti covid. În unele spitale, procentul celor care refuză este de peste 60%

Un procent mare din medici și lucrătorii din domeniul sănătății din Grecia au răspuns negativ la viitoare campanie de vaccinare anti covid, în unele spitale medicii și asistenții medicali fiind majoritari, informează Greek Reporter.

Potrivit unui sondaj recent realizat de Pulse în rândul profesioniștilor din domeniul sănătății, 29% dintre respondenți sunt împotriva vaccinării, în timp ce 15% spun că nu vor lua niciodată vaccinul, relevă sursa citată.

Mai sunt puține zile până când va începe campania de vaccinare în Grecia, iar conform planului guvernamental cadrele medicale sunt primii vaccinați, dar conform unui document al ANT 1, un procentaj mare dintre aceștia nu vor să fie vaccinați.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Mai precis, în spitalul din Livadia, 61,81% dintre cei întrebați nu doresc să se vaccineze, iar în Karditza, procentul celor care refuză vaccinul este 58,41%.

În spitalul din orașul Larissa, unde rata de infectare raportată la numărul de locuitori este printre cele mai mari din Grecia, doar 22,93% dintre cadrele medicale doresc să se vaccineze.

Situația este asemănătoare și în Atena: conform POEDIN, sindicatul cadrelor medicale din sistemul de stat din capitala Greciei, doar 20% dintre aceștia și-au exprimat dorința de a se vaccina împotriva covid.

În ceea ce privește motivele, doctorii cred că procesul de vaccinare se mișcă prea repede și consideră presiunile guvernamentale de a se vaccina drept inacceptabile.

Pe de altă parte, Matina Pagoni, președinta unei asociații de medici din Attica, spune că nu a observat reacții negative împotriva vaccinării din partea medicilor și cred că se vor vaccina.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...