joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEGrecia: Majoritatea medicilor și a personalului medical refuză să fie vaccinată anti...

Grecia: Majoritatea medicilor și a personalului medical refuză să fie vaccinată anti covid. În unele spitale, procentul celor care refuză este de peste 60%

Un procent mare din medici și lucrătorii din domeniul sănătății din Grecia au răspuns negativ la viitoare campanie de vaccinare anti covid, în unele spitale medicii și asistenții medicali fiind majoritari, informează Greek Reporter.

Potrivit unui sondaj recent realizat de Pulse în rândul profesioniștilor din domeniul sănătății, 29% dintre respondenți sunt împotriva vaccinării, în timp ce 15% spun că nu vor lua niciodată vaccinul, relevă sursa citată.

Mai sunt puține zile până când va începe campania de vaccinare în Grecia, iar conform planului guvernamental cadrele medicale sunt primii vaccinați, dar conform unui document al ANT 1, un procentaj mare dintre aceștia nu vor să fie vaccinați.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Mai precis, în spitalul din Livadia, 61,81% dintre cei întrebați nu doresc să se vaccineze, iar în Karditza, procentul celor care refuză vaccinul este 58,41%.

În spitalul din orașul Larissa, unde rata de infectare raportată la numărul de locuitori este printre cele mai mari din Grecia, doar 22,93% dintre cadrele medicale doresc să se vaccineze.

Situația este asemănătoare și în Atena: conform POEDIN, sindicatul cadrelor medicale din sistemul de stat din capitala Greciei, doar 20% dintre aceștia și-au exprimat dorința de a se vaccina împotriva covid.

În ceea ce privește motivele, doctorii cred că procesul de vaccinare se mișcă prea repede și consideră presiunile guvernamentale de a se vaccina drept inacceptabile.

Pe de altă parte, Matina Pagoni, președinta unei asociații de medici din Attica, spune că nu a observat reacții negative împotriva vaccinării din partea medicilor și cred că se vor vaccina.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE