luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEMarea Resetare în Olanda | Guvernul lui Mark Rutte a lansat programul...

Marea Resetare în Olanda | Guvernul lui Mark Rutte a lansat programul de cumpărare a fermelor. Peste 10.000 de afaceri din agricultură ar putea fi închise

Guvernul olandez a lansat programul de cumpărare a fermierilor în stil Marea Resetare, care ar putea duce la închiderea definitivă a peste zece mii de ferme pentru, pentru a se îndeplini agenda ecologică a Uniunii Europene, conform Breitbart.

Acesta nu respectă schema Natura 2000 a UE care se presupune că ar fi menită să protejeze zonele sensibile din punct de vedere ecologic. Programul de cumpărare va afecta inițial aproximativ 3.000 de ferme private despre care se consideră că emit prea mult azot.

Începând din iulie, fermierii vor putea aplica pentru o achiziție, care va fi stabilită la 120% din valoarea fermei. Guvernul va oferi și achiziții pentru producătorii de lactate, și fermierii de porci și păsări de curte, care să-și închidă afacerile în schimbul unei plăți de 100% din valoarea fermei lor. Se așteaptă ca aproximativ 8.000 de fermieri să fie eligibili pentru a doua schemă, informează postul public olandez NOS.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În total, guvernul a alocat 1,4 miliarde de euro pentru acoperirea celor două programe. Schema de cumpărare, care va dura până în aprilie anul viitor, va rămâne deocamdată voluntară, cu toate acestea, guvernul olandez a sugerat anterior că, dacă nu va exista o rată mare de acceptare, ar putea fi forțat să impună cumpărări obligatorii.

Grupul de fermieri Agractie și-a exprimat îngrijorarea și a spus că, deși a fost deschis un site web pentru a permite fermierilor să vadă dacă sunt eligibili pentru o achiziție, celelalte opțiuni, cum ar fi reducerea emisiilor, nu sunt explicate în prezent, ceea ce înseamnă că fermierii nu pot să știe ce decizie ar trebui să ai.

Mișcarea de a închide mii de ferme din Țările de Jos, în ciuda crizei alimentare în curs, ar putea avea un impact semnificativ pe viitor, având în vedere statutul țării de cel mai mare exportator de carne din Europa și unul dintre cei mai mari exportatori de lactate din lume.

Cu toate acestea, a existat o respingere pe scară largă a agendei ecologice a guvernului. În ultimii doi ani, fermierii au protestat la scară largă cu tractoare în toată țara, au blocat autostrăzile și infrastructura critică.

În plus, resentimentele împotriva guvernului globalist a dus la victoria Mișcării Fermier-Cetățean (BBB) în Senat și în alegerile locale de la începutul acestui an, formațiune politică ce a devenit cel mai mare partid din țară, după ce anterior deținea zero locuri în Parlament. Cu toate acestea, guvernul de coaliție neoliberal al primului ministru Mark Rutte a reușit să găsească suficient sprijin pentru a rămâne la putere pentru moment.

Unii fermieri și-au exprimat deja că nu au intenția de a participa la schema de cumpărare și intenționează să își păstreze afacerile. Un fermier de lapte și păsări, Elton van Ginkel, a declarat la emisiunea Nieuwsuur: „Peste cadavrul meu. Voi merge mai departe, chiar dacă doar cu două vaci.”

Un alt fermier, din provincia Gelderland – ținta principală a schemei – Kalverboer Ben Apeldoorn a spus: „Sectorul în sine a redus deja cu 8% azotul în ultimii ani, în ciuda unei politici în acest sens. Ne temem că nu va fi niciodată suficient. Chiar dacă ar fi să reducem azotul la jumătate, nu este suficient.”

El a spus că elitele politice de la Haga vor fi mulțumite doar „când ultimul fermier va fi plecat”, adăugând: „În timp ce restul economiei poate continua să crească. De ce ar trebui să participăm la acest proces? Trebuie doar să ni se ofere dreptul de a exista.”

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

  1. -olandezii au dus-o prea mult timp prea bine
    printr-o schema trishata, cum a fost cu grecii (P.I.G.S,portugalia,italia,grecia,spania/scotia,va amintiti?)

    acum la abator cu porcushorii
    pana nu intra pesta in ei,Planul e simplu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate