ACTUALITATE Secțiunea care dedicată religiei de la Expoziția Kitsch-ului de la AFI Cotroceni...

Secțiunea care dedicată religiei de la Expoziția Kitsch-ului de la AFI Cotroceni a fost ÎNCHISĂ. Proprietarul muzeului îi numește „extremiști” pe cetățenii care s-au simțit jigniți

Secțiunea dedicată credinței ortodoxe de la așa-zisul Muzeu al Kitsch-ului care are o expoziție la AFI Cotroceni a fost închisă, despre care R3Media a relatat zilele trecute.

După mai multe zile de reacții negative din partea cetățenilor, dar și a organizațiilor non-guvernamentale și a Bisericii, secțiunea care avea ca exponate obiecte religioase specific ortodoxe a fost izolată.

Proprietarul așa-zisului Muzeu, Cristian Lică, se victimizează pe siteul deținut de Cristian Tudor Popescu, Republica.ro.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media

Într-un articol, el admite că momentul de „maxim” al protestelor împotriva expoziției sale a fost când „ când niște protestatari au desfășurat un banner în fața expoziției noastre, ca într-o peluză de stadion. N-au fost propriu-zis violenți, însă prezența lor acolo a tensionat un pic atmosfera”.

Cu toate acestea, îi numește pe toți cei nemulțumiți drept „extremiști”: „Atunci am stat și ne-am întrebat: Cum naiba am ajuns în situația asta? Cum am ajuns să fim ținta intimidărilor și amenințărilor extremiștilor? Păi, noi ne punem la mintea lor?”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 14.425 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite