marți, iulie 23, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Halucinant! În China, peștii vii sunt testați de SARS-CoV-2. Politica...

VIDEO | Halucinant! În China, peștii vii sunt testați de SARS-CoV-2. Politica „zero-Covid-19” a Beijingului a dus la testarea unei varietăți de animale vii sau moarte în ultimii doi ani

În orașele de coastă din China, pescarii sunt obligați să facă teste Covid-19: ei, dar și prada lor, adică pești, crabi, creveți și alte vietăți marine. Sunt temeri că acestea ar putea fi sursa unui nou focar de Covid-19.

Clipurile cu asistenți care recoltează probe din gurile peștilor au fost ridiculizate pe rețelele sociale. Deși este puțin probabil ca fructele de mare să fie gazde pentru virus, multe focare din China au avut legătură cu angajații din porturi care manipulează mărfuri refrigerate și cu cei din piețele de pește.

Politica „zero-Covid-19” a Chinei dus la testarea unei varietăți de animale vii sau moarte în ultimii doi ani, inclusiv pisici și găini.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Această strategie „zero-Covid” a Chinei s-a dovedit a fi eficientă în timpul focarelor apărute la primele variante de coronavirus – care erau mult mai letale -, dar a fost contestată în timpul răspândirii variantei Omicron, mai puțin gravă, dar cu o rată mare de transmisibilitate. Politica a dus la măsuri de izolare pe perioade lungi, care au creat haos și au afectat economia în Shanghai, dar și libertatea de circulație în Beijing. Mai multe orașe și provincii au recurs la testarea în masă obligatorie la intervale de câteva zile pentru rezidenții care doreau să se deplaseze prin oraș.

Recent, autoritățile din Beijing au anunțat că politica strictă zero-Covid-19 ar putea fi continuată și în următorii cinci ani, perioadă în care se vor face teste obligatorii în masă și vor fi în vigoare restricții de călătorie. Anunțul, care a provocat panică și nemulțumire în rândul oamenilor, a fost șters apoi din media, conform Digi24.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE