ACTUALITATEPremierul olandez Mark Rutte: Adevărul incomod este că UE are nevoie de...

Premierul olandez Mark Rutte: Adevărul incomod este că UE are nevoie de petrol și gaz din Rusia, dar putem face mai mult pentru a continua agenda verde

Premierul olandez Mark Rutte a afirmat miercuri că nu este în favoarea opririi livrărilor de petrol și gaz rusești, acest lucru fiind nesustenabil pentru statele membre ale Uniunii Europene, relatează Reuters citat de Digi24.

„Trebuie să discutăm despre vulnerabilitățile noastre în materie de dependența pe care o avem de petrolul rus și de gazul rus. Nu aș pleda pentru tăierea, astăzi, a livrărilor de petrol și gaz din Rusia, nu este posibil pentru că avem nevoie de aceste livrări și acesta este adevărul incomod”, a declarat Rutte, într-o conferință de presă comună cu președintele francez Emmanuel Macron, la Paris.

„Dar putem face mai mult pentru a continua agenda verde, pentru decarbonizarea economiilor noastre”, a adăugat premierul olandez, citat de Agerpres.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Mark Rutte nu este primul oficial european care se poziționează împotriva sancțiunilor în plan energetic aplicat Rusiei de către Occident. Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, marți seară, că, deși condamnă invazia militară rusă în Ucraina, nu va susține interzicerea importurilor de energie din Rusia.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

De asemenea, prim-ministrul bulgar Kiril Petkov a declarat luni că susține sancțiunile împotriva Rusiei ca mijloc de a opri invazia în Ucraina, dar va dori probabil o exceptare de la interzicerea importurilor de gaze naturale și petrol, dacă o astfel de propunere este înaintată, transmite Reuters.

Bulgaria este aproape complet dependentă de aprovizionarea cu gaze furnizată de Gazprom, iar singura sa rafinărie de petrol, deținută de compania rusă LUKOIL, furnizează peste 60% din combustibilul folosit în țară.

La rândul său, șeful diplomației europene Josep Borrell le-a cerut miercuri cetățenilor europeni „să dea căldura mai încet în locuințe”, pentru că trebuie „plătit un preț” pentru „tăierea cordonului ombilical” care unește economia UE de cea rusă, în contextul războiului din Ucraina.

Totodată, Frans Timmermans, prim-vicepreședinte al Comisiei Europene, a declarat, marți, la Bruxelles, că europenii pot contribui la lupta împotriva lui Vladimir Putin prin diminuarea căldurii din casele lor.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Iulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisipIulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisip
    Eșecul României în relația cu UE trebuie decontat de SRI și SIE, instituții care dirijează toată politica internă (probabil toate partidele parlamentare și multe extraparlamentare), externă, presa, și patronează dezastrul… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate