ACTUALITATEO nouă înțelegere Rusia - Germania | Fostul cancelar Gerhard Schroeder a...

O nouă înțelegere Rusia – Germania | Fostul cancelar Gerhard Schroeder a fost numit în consiliul de supraveghere al Gazprom

Fostul cancelar german Gerhard Schroeder a fost numit în consiliul de supraveghere al gigantului rus Gazprom, a anunțat vineri compania de gaz deținută de statul rus, relatează DPA.

Schroeder, care a fost cancelar al Germaniei în perioada 1998-2005, este un social-democrat și prieten al președintelui rus Vladimir Putin.

Legăturile sale cu Rusia sunt deseori motiv de controversă, inclusiv în cadrul propriului partid, care acum conduce o nouă coaliție de guvernare.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Numirea sa în consiliul de supraveghere al Gazprom urmează a fi oficializată la adunarea generală anuală de la 30 iunie.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Schroeder îl va înlocui pe Timur Kulibaev, ginere al fostului președinte kazah Nursultan Nazarbaev. Kulibaev a fost înlăturat din funcție în urma revoltei violente din ianuarie din Kazahstan.

Schroeder are deja o serie de poziții înalte în companii rusești.

Fostul cancelar, în vârstă de 77 de ani, este președintele consiliului de supraveghere al companiei energetice de stat Rosneft.

El este de asemenea președintele comitetului acționarilor de la Nord Stream AG și președintele boardului de directori de la Nord Stream 2 AG.

Ambele gazoducte conectează Rusia și Germania prin Marea Baltică. Criticii Rusiei, în special SUA, au spus că Nord Stream 2, care nu este încă în funcțiune, ar putea fi folosit ca pârghie împotriva Moscovei dacă aceasta decide o invazie militară în Ucraina.

Cererile Ucrainei pentru livrări de arme din partea susținătorilor săi occidentali în contextul tensiunilor de la granița sa cu Rusia au fost descrise de Schroeder drept amenințări.

El a dat de asemenea vina pe NATO pentru desfășurările de trupe rusești la granița cu Ucraina, potrivit Agerpres.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. democratii-fascisti intre ei…. Romania trebuie sa intareasca PROPRIA ARMATA SI SECURITATE. NATIONALIZAREA resurselor acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate