joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Frans Timmermans îi îndeamnă pe europeni să reducă căldura din...

VIDEO | Frans Timmermans îi îndeamnă pe europeni să reducă căldura din case pentru a lupta mai eficient cu Putin, în timp ce Rusia amenință că va opri livrările de gaze prin conducta Nord Stream 1

Frans Timmermans, prim-vicepreședinte al Comisiei Europene, a declarat, marți, la Bruxelles, că europenii pot contribui la lupta împotriva lui Vladimir Putin prin diminuarea căldurii din casele lor, potrivit The Guardian.

Federația Rusă furnizează Uniunii Europene 40% din gazul necesar și aproape un sfert din țiței. UE vrea să reducă dependența de combustibilii fosili din Rusia înainte de 2030 și să taie din cererea pentru gazul provenit din companiile controlate de Rusia cu două treimi până la sfârșitul anului, a transmis Comisia.

„Este greu. Este al naibii de greu, dar este posibil. O putem face și o putem face rapid. Tot ce avem nevoie e curaj pentru a ajunge acolo.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Dacă a existat vreo perioadă pentru a face asta, acum este timpul. Alegerile voastre privind câtă energie consumați vor decide cât de puternici suntem în reacția noastră față de Rusia”, a spus Timmermans.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Rusia a amenințat în mod direct că va opri livrările de gaz spre Europa prin conducta Nord Stream 1 pentru prima dată de la invazia din Ucraina, conform unor comentarii făcute de vicepremierul rus Alexander Novak la televiziunea de stat, relatează DPA.

„Avem dreptul deplin (…) să impunem un embargou asupra tranzitului de gaz prin conducta Nord Stream 1, care în prezent operează la capacitatea maximă”, a spus Novak luni, precizând că o astfel de măsură ar fi similară cu decizia Germaniei de a opri aprobarea proiectului Nord Stream 2.

El a dat asigurări că Rusia nu face încă acest pas, dar a adăugat că Moscova se simte împinsă în această direcție de politicienii europeni și de acuzațiile lor.

Potrivit Reuters, Novak a atras atenția de asemenea că prețul la petrol ar putea crește de peste două ori, până la 300 de dolari barilul, dacă SUA și aliații lor ar interzice importurile de petrol rusesc, o sursă crucială de venit, după ce Rusia a fost practic scoasă de pe piețele financiare occidentale.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Nord Stream 1 asigură aproximativ 60 de miliarde de metri cubi de gaz pe an, transmis din Rusia spre Germania și apoi redistribuit spre mai multe țări europene.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Germania a suspendat procesul de aprobare a gazoductului Nord Stream 2 după ce Rusia recunoscut independența provinciilor separatiste din estul Ucrainei.

Temerile unui război energetic între Rusia și Occident sunt tot mai mari, în contextul în care SUA fac presiuni în rândul aliaților să interzică importurile de petrol din Rusia ca sancțiune pentru invadarea Ucrainei, conform Agerpres.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

5 COMENTARII

  1. Ceaușescu ne îndemna să mai punem o haină pe noi ca să putem îndura frigul din casă .Care este diferența dintre comunistul Ceaușescu și Timerman capitalistul ?? NICI UNA !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE