miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEMaia Sandu, mesaj la 13 ani de la protestele împotriva comunismului: crimele...

Maia Sandu, mesaj la 13 ani de la protestele împotriva comunismului: crimele din 7 aprilie 2009 își așteaptă judecata, încercând răbdarea oamenilor

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, susține că doar Justiția va aduce „pace” în rândul celor care sunt victimele protestelor violente de la Chișinău, din 7 aprilie, 2009. Se împlinesc 13 ani de când peste 30 de mii de oameni au ieșit să protesteze față de rezultatele alegerilor parlamentare, care dădeau câștigător Partidul Comuniștilor din Republica Moldova(PCRM).

În timpul manifestațiilor, sute de oameni, reprezentanți ai opoziției au fost răniți și maltratați la audierile Poliției, iar actualul președinte al Moldovei, Maia Sandu, spune că aceste fapte își așteaptă și pedeapsa.

„Avem o cale lungă înainte și, chiar dacă numeroasele crize din ultimii ani – pandemia, prețurile galopante, războiul din Ucraina – complică parcursul nostru, mergem înainte. Lucrăm, în fiecare zi, ca să transformăm Republica Moldova într-o țară pentru oameni.
Crimele din 7 aprilie 2009, ignorate timp de mulți ani, își așteaptă judecata, încercând răbdarea oamenilor. Și ea va veni”, s-a exprimat Maia Sandu, pe Facebook.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Maia Sandu a primit, în cursul zilei de joi, 7 aprilie, vizita președintelui Poloniei, Egils Levits. Principala temă a discuției a fost securitatea celor două state, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina.

Polonia a oferit sprijin Moldovei pentru gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„I-am mulțumit Președintelui Levits pentru decizia de a primi 500 de refugiați ucraineni veniți în Moldova, dar și pentru ajutorul umanitar oferit țării noastre pentru gestionarea fluxului de refugiați”, a precizat Maia Sandu, președinta Republicii Moldova.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE