duminică, februarie 5, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Maia Sandu: Republica Moldova respectă sancțiunile impuse Rusiei de către...

VIDEO | Maia Sandu: Republica Moldova respectă sancțiunile impuse Rusiei de către Occident, dar nu are cum să renunțe la gazul rusesc

Republica Moldova respectă sancțiunile internaționale impuse Federației Ruse ca urmare a invaziei în Ucraina, a dat asigurări luni președinta Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă, precizând în schimb că țara sa nu poate renunța la achiziția de gaze rusești, relatează Radio Chișinău, citat de Agerpres.

Băncile din Republica Moldova respectă toate restricțiile de plăți internaționale, exporturile s-au diminuat din cauza războiului din țara vecină, iar autoritățile urmăresc să nu aibă loc reexporturi de pe teritoriul republicii, a afirmat Maia Sandu.

„În cazul Republicii Moldova în tot ceea ce ține de sistemul financiar, sistemul bancar, băncile noastre respectă toate politicile și restricțiile impuse de sistemele de plăți internaționale. Deci, pe dimensiunea financiară și bancară se respectă toate aceste interdicții, inclusiv restricțiile aplicate de SWIFT sau de sistemele de carduri Visa și MasterCard. Aceste sancțiuni sunt respectate”, a declarat Maia Sandu.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Singurul aspect, unul vulnerabil, în relațiile economice cu Federația Rusă, existent în prezent, este achiziția de gaze la care în prezent Moldova nu are cum să renunțe, a explicat președintele Republicii. Chișinăul cheltuie zilnic între trei și patru milioane de dolari pentru gazele livrate de concernul energetic rus Gazprom.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Referindu-se la riscurile de securitate provenite din regiunea transnistreană, Maia Sandu a menționat că autoritățile de la Chișinău rămân vigilente, dar a precizat că informațiile cu privire la o creștere a numărului de „pacificatori” ruși în Transnistria nu se confirmă, potrivit jurnal.md.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate