miercuri, iulie 17, 2024
ACTUALITATEProteste anti restricții în Germania și Polonia. La Munchen au fost peste...

Proteste anti restricții în Germania și Polonia. La Munchen au fost peste 10.000 de oameni, inclusiv o delegație românească

Peste 10.000 de oameni au participat la un protest național, organizat la Munchen, împotriva măsurilor restrictive adoptate de autoritățile germane împotriva coronavirusului, informează Agerpres.

Manifestația a fost întreruptă de forțele de ordine, deoarece au considerat că regulile de distanțare socială nu fuseseră respectate şi participanţii nu purtau măşti.

Manifestanţii, în cea mai mare parte fără măşti, încălcând astfel un ordin al autorităţilor din Munchen, au denunţat măsurile luate de guvernul german pentru a combate epidemia de COVID-19.

Şi în alte oraşe germane au avut loc adunări similare, precum la Hanovra (centru) unde cel puţin 1.000 de persoane au fost numărate, la fel ca la Wiesbaden (vest).

Ma manifestația de la Munchen a luat parte și o mică delegație românească, după cum a aflat R3Media, în exclusivitate.

O manifestaţie similară, dar de o amploare mai mică a reunit în cursul după-amiezii mai multe sute de persoane la Varşovia, în Polonia.

Organizată în special de o asociaţie care se opune obligativităţii vaccinării „Stop-NOP”, manifestaţia s-a desfăşurat în faţa sediului parlamentului polonez. Manifestanţii urmau să treacă apoi prin centrul Varşoviei spre sediul televiziunii poloneze publice TVP pe care ei o acuză ca a minţit cu privire la pandemia de COVID-19.

Participanţii la protest au păstrat un minut de reculegere în memoria persoanelor decedate „ca urmare a blocării serviciilor medicale” din cauza pandemiei, potrivit acestora.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE