marți, martie 5, 2024
ACTUALITATEFranța | După ce țara a concediat peste 15.000 de asistenți medicali...

Franța | După ce țara a concediat peste 15.000 de asistenți medicali pentru că au refuzat să se vaccineze, oamenii au început să moară pe tărgi pe holurile spitalelor care nu mai au personal

Cadavrul unui bărbat în vârstă de 71 de ani a fost găsit la trei ore după ce a fost internat în departamentul de urgență al Spitalului Saint-Malo din Franța, evenimentul fiind descris ca un rezultat al concedierii în masă a asistentelor franceze care au refuzat vaccinurile Covid-19.

Bărbatul de 71 de ani a fost internat la Urgențe chiar înainte de ora 21.00, pe 17 noiembrie. După ce a primit examinări de rutină, a așteptat apoi trei ore pe o targă pe un hol. Corpul său a fost ulterior descoperit fără viață de personalul spitalului.

Acum, un panou în fața camerei de urgență arată următorul mesaj: „Secție de urgență saturată, pacienți în pericol”, care servește ca un avertisment pentru toți pacienții care sunt tratați la urgență.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Moartea survine pe fondul unei crize de asistență medicală în Franța, cu 15.000 de lucrători francezi din domeniul sănătății concediați în timpul pandemiei de Covid-19, pentru că au refuzat să se vaccineze. În spitalul în care bărbatul de 71 de ani a murit sunt în prezent 70 de posturi vacante în diverse departamente, potrivit France 3 Bretagne.

Până acum, guvernul președintelui francez Emmanuel Macron a spus că este „complet exclusă” ridicarea sancțiunilor împotriva lucrătorilor din domeniul sănătății care refuză să fie vaccinați. Personalul rămas în spitale și clinici din toată țara este extrem de epuizat, fapt ce a dus la demisia unui număr mare de persoane din cauza condițiilor proaste de muncă.

Acum, conducerea spitalului se confruntă cu o potențială anchetă, Parchetul dispunând o autopsie, a informat Ouest France.

Începând cu 2 noiembrie, personalul medical al Spitalului Saint-Malo este în grevă, dar legea le cere să continue să lucreze. Comitetul pentru Sănătate, Securitate și Condiții de Muncă a declarat că la spital apare un „pericol grav și iminent” din cauza penuriei de muncitori și a programului lung de lucru. Sindicatul s-a întâlnit cu personalul și cu directorul spitalului pentru a aborda criza.

Conducerea spitalului spune că este prematur să se susțină că decesul bărbatului este legat de „situația actuală” a personalului spitalului, conform Remix News.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE