joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Macron îi somează pe francezi să nu depășească 19 grade...

VIDEO | Macron îi somează pe francezi să nu depășească 19 grade Celsius în case la iarnă, pentru a evita să li se taie curentul: Suntem în război, în războiul energetic

Președintele francez Emmanuel Macron face apel la „responsabilitatea” tuturor de a reduce consumul țării cu 10% pentru a evita tăierea gazelor și a electricității, scrie HuffingtonPost.

„Mobilizarea generală” – așa a rezumat Emmanuel Macron eforturile pe care le cere francezilor în materie de energie pentru a evita sa rămână fără combustibil în această iarnă și tăierea de gaze și electricitate.

În cadrul unei conferințe de presă organizată luni, 5 septembrie, la Elysée, după un schimb prin videoconferință cu cancelarul german Olaf Scholz, președintele francez a dezvăluit cele trei etape ale strategiei sale naționale de „a petrece iarna”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

“Cea mai bună energie este cea pe care nu o consumăm”, a rezumat Emmanuel Macron, care a stabilit obiectivul țării „de a economisi 10% din ceea ce consumăm de obicei ”.

„Se poate face printr-o serie de gesturi simple”, a asigurat președintele francez.

Mai întâi, reduceți aerul condiționat în această perioadă „fierbinte” iar apoi, când vine iarna, setați încălzirea interioară la maximum 19 grade Celsius. Acest „plan de mobilizare activă” vizează pe toată lumea: clădiri publice, comunități, persoane fizice și companii din fiecare sector de activitate. „Fiecare dintre voi are propriul rol de jucat”, a insistat președintele pe un aer care amintește de cel al crizei Covid-19.

Președintele Republicii consideră că acest „plan de sobrietate” trebuie să permită „să se evite ceva mai coercitiv sau chiar o raționalizare”.

Ca și pe vremea Covid-19, el a anunțat că se vor organiza conferințe de presă săptămânale pentru a ține populația la curent cu nivelul stocurilor și ajustarea măsurilor, dacă este cazul.

Dacă acest pas de „sobrietate voluntară” nu funcționează, atunci guvernul ar putea trece la constrângerile energetice, a spus el, fără a oferi detalii despre natura acestor constrângeri. Ulterior, dacă aceste constrângeri nu ar fi suficiente, atunci am trece la a treia etapă, cea a „planului de raționalizare” pentru evitarea tăierilor, a mai spus președintele francez.

„Dacă toți suntem responsabili, toate datele ne arată că nu vom atinge aceste praguri”, a precizat președintele, afirmând, ca pe vremea Covid: „Suntem în război, în războiul energetic”, conform mariustuca.

În Elveția, pe fondul unei crize energetice în plină expansiune în Europa, autoritățile au spus că o să-i pedepsească pe cetățenii care nu respectă noile reguli impuse pentru a reglementa utilizarea gazelor în această iarnă în cazul unei penurii grave de energie. Astfel, persoanele care încalcă noile reglementări ar putea risca amenzi sau chiar închisoare de până la trei ani, potrivit unui raport al cotidianului elvețian Blick.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

  1. si la fel ca pe vremea covid, cand indiferent cat de obedient erai ei cresteau datele din pix, si acum va fi la fel. Si daca nu folosesti deloc energie vor mediatiza cateva cazuri de consum exagerat ca motiv sa taie cu totul si vor spune ca din cauza populatiei. Sa fim seriosi, daca rusii au taiat livrarile, 10% aia nu sunt suficienti, trebuie 80% reducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE