luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEVIDEO | O mină marină a explodat în fața hotelului Forum din...

VIDEO | O mină marină a explodat în fața hotelului Forum din Costinești. A fost semnalată și a doua mină

O mină marină a explodat în zona digului din fața Hotelului Forum din Costinești, la fața locului intervenind o echipă de scafandri specializați în distrugerea de dispozitive explozive.

La momentul exploziei, în apă se afla un tânăr de 18 ani din București. El a acuzat că îl dor urechile din cauza zgomotului puternic, a fost consultat de un echipaj medical sosit la fața locului, dar a refuzat să fie dus la spital.

Șeful Salvamar Costinești, cel care a anunțat incidentul la 112, spune că explozia a fost deosebit de puternică, la o distanță de aproximativ 100 de metri de mal.

„Nu ne-am închipuit că poate să fie atât de puternică, pentru că nu ne-am mai confruntat cu așa ceva. S-a zguduit pământul. Inițial, când am auzit bubuitura puternică și un fum gros, am crezut că a explodat o butelie de la hotel. Toată lumea era speriată, nimeni nu a știut ce s-a întâmplat”, a declarat la Digi 24 salvamarul care a sunat la 112.

O a doua mină a fost semnalată luni ca plutind în derivă în zona digului din staţiunea Costineşti, context în care Forţele Navale Române informează că au pregătit o echipă de scafandri EOD care urmează să se îmbarce pe o navă a Gărzii de Coastă din Mangalia.

“În ceea ce priveşte cea de a doua mină semnalată ca plutind în derivă în aceeaşi zonă, vă informăm că Forţele Navale Române au pregătit o echipă de scafandri EOD care urmează să se îmbarce pe o navă a Gărzii de Coastă din Mangalia, urmând ca împreună să se deplaseze, în cel mai scurt timp posibil, în raionul indicat in vederea evaluării situaţiei şi intervenţiei pentru neutralizare, in măsura în care mina este identificată”, precizează Biroul de presă al Forţelor Navale, citat de Agerpres.

În luna februarie a acestui an, armata ucraineană a anunțat că furtunile au desprins mai multe mine marine, care pot ajunge și pe coasta României.

În martie 2022, presa scria despre faptul că sute de mine ucrainene pluteau în Marea Neagră și ar putea ajunge în România.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate