duminică, decembrie 3, 2023
ACTUALITATEDeși Kremlinul a amenințat că vor fi „consecințe militare și politice grave“,...

Deși Kremlinul a amenințat că vor fi „consecințe militare și politice grave“, Finlanda anunță că va cere aderarea la NATO: Sperăm că pașii necesari vor fi făcuți rapid. Trebuie să solicităm intrarea în Alianța Nord Atlantică fără întârziere

Finlanda trebuie să solicite aderarea la alianța militară NATO „fără întârziere”, au declarat joi președintele finlandez Sauli Niinisto și premierul Sanna Marin, o schimbare majoră de politică declanșată de invazia Rusiei în Ucraina, transmite Reuters.

Finlanda, care împarte cu Rusia o frontieră de 1.300 km și o istorie complicată, și-a intensificat treptat cooperarea cu Organizația Tratatului Atlanticului de Nord în calitate de partener după anexarea Crimeei de către Rusia în 2014.

Însă, până la invazia Rusiei în Ucraina, țara nordică s-a abținut de la aderare pentru a menține relații de prietenie cu vecinul său estic.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Finlanda trebuie să solicite fără întârziere aderarea la NATO”, au transmis Niinisto și Marin într-o declarație comună. „Sperăm că pașii naționali care mai sunt necesari pentru a lua această decizie vor fi făcuți rapid în următoarele zile”, au adăugat ei.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Opinia finlandezilor cu privire la NATO s-a schimbat rapid după ce Rusia a inițiat ceea ce numește o “operațiune specială” în Ucraina.

Sprijinul public finlandez pentru aderarea la NATO a crescut la cifre record în ultimele luni, ultimul sondaj realizat de televiziunea publică YLE indicând că 76% dintre finlandezi sunt în favoarea aderării și doar 12% împotrivă, în condițiile în care sprijinul pentru aderare era de doar aproximativ 25% în anii de dinaintea războiului din Ucraina.

Aliații NATO se așteaptă ca Finlanda și Suedia să primească rapid statutul de membru, au declarat pentru Reuters cinci diplomați și oficiali, fiind deschisă calea pentru o prezență sporită a trupelor NATO în regiunea nordică în timpul perioadei de ratificare de un an.

În regiunea nordică mai largă, Norvegia, Danemarca și cele trei state baltice sunt deja membre NATO, iar adăugarea Finlandei și Suediei ar înfuria probabil Moscova, care spune că extinderea NATO este o amenințare directă la adresa propriei sale securități.

Vladimir Putin a citat această temă ca motiv pentru acțiunile sale în Ucraina, care și-a exprimat, de asemenea, dorința de a adera în cele din urmă la alianța occidentală condusă de SUA.

Moscova a avertizat în repetate rânduri Finlanda și Suedia – ambele state membre ale Uniunii Europene – să nu adere la NATO, amenințând cu „consecințe militare și politice grave”.

Întrebat miercuri dacă Finlanda ar provoca Rusia prin aderarea la NATO, Niinisto a declarat: „Răspunsul meu ar fi că (Putin) a făcut să se se ajungă aici. Uită-te în oglindă””, a spus Niinisto, conform HotNews.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

 1. Sa le fie rusilor frica ca Finlanda va vrea sa isi recupereze teritoriile ocupate de ei dupa Razboiul de Iarna : Karelia, o parte a raionului Salla, Peninsula Kalastajansaarento din Marea Barenț și patru insule din Golful Finic ??

 2. Așa cum rușii nu au acceptat asediul Leningradului de către Finlanda, nici acum Rusia nu va accepta asediul NATO asupra peninsulei Kola. Pentru că despre această prelungire a uscatului înconjurată de ape este vorba. Și când ne gândim că țărișoara asta, care făcea parte din Imperiul Țarist, aruncă mănușa nucleară asupra frumoasei peninsule din regiunea Murmansk a Rusiei, metamorfoza Finlandei de la un cățeluș calm la un câine de război turbat ar fi cel mai bine privită comparând-o pe Sanna Marin cu feldmareșalul Mannerheim, faimosul commander-in-chief din Războiul de Iarnă. Fiind crescută de părinții ei lesbieni disfuncționali, se pare că Marin nu a învățat nimic din școala vieții. Dar absolut nimic! În schimb, Gustaf Mannerheim a fost un general, un apropiat al familiei țarului și un spion pentru țarul Nicolae, luptând în războiul ruso- japonez și învățându-l pe Dalai Lama cum să folosească armele de foc, fiind inclusiv un aristocrat cu un simț acut al istoriei și al datoriei, un aliat cheie al lui Hitler și un lider atât de formidabil în războaiele de iarnă și nu numai. Diferențele de mentalitate și de conducere dintre acești doi indivizi, după cum se observă, sunt majore!
  Aminteam de această Peninsulă Kola, aflată aproape complet în interiorul Cercului Arctic, deoarece este esențială pentru flota nordică a Rusiei. De aici și presiunea Washingtonului de-a introduce Finlanda în NATO, Finlanda care-i susținută să parcurgă pașii integrării în Alianța Nord Atlantică de nimeni altul decât de Olaf Scholz, bunicul acestuia fiind general locotenent al SS care a supravegheat personal execuțiile evreilor din Ucraina și Polonia. Nu-i cazul să ne mai mirăm ce va deveni Germania în următorii maxim 6 ani, după ce nepoțeii principalilor naziști din SS se vor întâlni cu „frățiorii” lor din Ucraina, din Batalionul Azov, care se vor refugia la ei sprijiniți fiind de către americani. Tot ca o picanterie, bunicul ministrului actual al sănătății, Karl Lauterbach, a condus Tineretul Hitlerist (Hitlerjugend), trimițând copiii din organizație la război pentru a lupta cu Armata Roșie. Dezvăluirile în ceea ce-i privește pe ambii protagoniști au fost făcute în presa rusă de către Evgheni Prigozin, unul dintre oligarhii apropiați președintelui Putin.
  Așadar, Kola reprezintă punctul central al instalării militare a Rusiei în vestul Arctic, iar capacitățile sale aeriene și maritime din zonă sunt esențiale atât pentru apărarea țării, cât și pentru apărarea arctică.
  Deoarece baza aeriană Severomorsk-1 a lui Kola, baza submarină Gadzhiyevo și baza de sprijin submarină Okolnaya sunt esențiale pentru pregătirea operațională a Rusiei și pentru capacitatea sa de a-și apăra spațiul maritim în Arctica, Kremlinul nu-i va permite acestei femei aflate la conducerea Finlandei să lanseze Armaghedonul.
  Aceeași peninsulă Kola mai găzduiește sisteme de rachete balistice intercontinentale precum RS-24 YARS, situate pe Cosmodromul de la Plesețk, care sunt un element de descurajare principal pentru sistemele de atac ale SUA și ale NATO. De altfel, exercițiile Grom-2019 ale Federației Ruse din zonă au demonstrat capacitatea ei de a folosi arsenalul de rachete balistice și de croazieră de pe Kola pentru a-și apăra poziția nu numai în Arctica, ci și mai la sud de-a lungul întregii granițe cu Finlanda, precum și în regiunile ei învecinate în care se află interesele strategice de bază ale Rusiei.
  Acum ce să zic? Citind mult despre Mannerheim sunt convinsă că acesta ar fi înțeles toate acestea într-o clipită, comparativ cu cabinetul doamnei prim-ministru și chiar cu doamna însăși.
  Oricum ar fi, nesăbuința Sannei Marin de a accepta staționarea bazelor NATO în Finlanda demonstrează că era „excepționalismului arctic” – în care regiunea a fost tratată în mod tradițional ca o zonă de cooperare depolitizată – s-a încheiat, deoarece această marionetă stupidă a ales războiul nuclear în locul actualului pașnic status-quo. Americanii cu NATO al lor vor să interzică Flotei de Nord a Rusiei accesul și trecerea de-a lungul Rutei Mării Nordului de la Oceanul Atlantic la Oceanul Pacific. De aici, întreaga tevatură.
  Practic, prostia unora n-are margini! Iar Biden și Stoltenberg au nevoie de „bimbos” care să se conformeze solicitărilor, fiindcă nu-i departe de Marin nici Magdalena Andersson, actualul prim-ministru suedez. Pe de altă parte, Suedia nu a fost doar un exportator nenorocit de arme de peste 100 de ani, ci și unul arogant și ipocrit, fiindcă armamentul suedez încă alimentează genocidul yemenit, de asemenea, aceiași producători suedezi au vândut arme atât Iranului cât și Irakului în timpul războiului lor, chiar dacă Stockholmul pretindea că intermediază un acord de pace, așadar, numele jocului Suediei, ca și al Finlandei, este moartea. Nimic nou sub soare, atunci când o cauți cu lumânarea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate