ACTUALITATEJunalistul Ion Cristoiu: Iohannis, miză personală la alegerile de duminică. Vrea să...

Junalistul Ion Cristoiu: Iohannis, miză personală la alegerile de duminică. Vrea să schimbe Constituţia pentru a fi preşedinte şi după 2024

Președintele Klaus Iohannis are o miză personală în privința alegerilor parlamentare de duminică, anume modificarea Constituției, astfel încât să se renunțe la limita de două mandate prezidențiale, susține jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu.

Ipoteză a fost exprimată de Ion Cristoiu, joi seara, la Antena3.

„Duminică are loc un referendum pro sau contra Klaus Iohannis. Dacă PNL iese pe primul loc, indiferent de scor, Iohannis va trage concluzia şi ca persoană, şi ca personalitate, că electoratul l-a ascultat.

În al doilea rând, este un referendum cu întrebarea: „Vreţi să mai fie Klaus Iohannis preşedinte şi după 2024?”

Veţi spune – dar cum să fie o astfel de întrebare? Aţi observat că şi el, şi Ludovic Orban, chiar în seara asta, au vorbit de refermarea Constituţiei.

Între altele, dacă dl. Iohannis îşi va îndeplini visul, Constituţia o să prevadă transformarea (ţării-n.red) în republică prezidenţială, ceea ce dă posibilitatea lui Iohannis, dar şi altor preşedinţi, să mai candideze încă o dată (…) Numai aşa se explică toată agitaţia lui”, a explicat Ion Cristoiu, potrivit sursei citate.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...