duminică, februarie 25, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Ion Cristoiu a comentat declarațiile Papei Francisc în care acesta...

VIDEO | Ion Cristoiu a comentat declarațiile Papei Francisc în care acesta a vorbit de „lătratul NATO la porțile Rusiei“: Se dovedește a fi unul dintre cei mai curajoși lideri de pe planetă

„Lătratul NATO la porţile Rusiei ar putea fi cauza care a provocat invadarea Ucrainei de către Rusia”, a declarat Papa Francisc într-un interviu pentru renumitul cotidian Corriere della Sera.

Invitat în podcastul lui Robert Turcescu, jurnalistul Ion Cristoiu a comentat semnificația acestei declarații atipice față de poziția oficială a Occidentului.

Altădată adorat și pus într-o lumină favorabilă în comparație cu ierarhii ortodocși „putiniști”, Papa Francisc a devenit de marți persona non grata în spațiul virtual populat de adoratorii lui Zelenski, care l-au făcut în fel și chip: senil, putinist, dughinist sau pur și simplu nedemn de scaunul papal. Jurnaliștii Ion Cristoiu și Robert Turcescu au avut, în arena EVZ, o discuție fără menajamente despre consecințele pe care le generează declarațiile Papei Francisc.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În primul rând, Ion Cristoiu a observat că pe fondul unei acute crize de leadership la nivel global, amplificată vizibil de războiul din Ucraina, suveranul pontif este de admirat pentru curajul poziției sale. Aceasta se explică prin faptul că Papa nu este în subordinea vreunei puteri, singura autoritate deasupra sa fiind Vaticanul. În consecință discursul său e destul de liber.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În al doilea rând, Papa își permite să nu țină cont de discursul oficial, din acest punct de vedere fiind foarte apropiat de fostul președinte Donald Trump.

„Papa Francisc se dovedește unul dintre cei mai curajoși lideri de pe planetă. Asta și pentru că, spre deosebire de liderii occidentali, nu are presiunea sondajelor. Noi asistăm acum la un consens al cenzurii. Acest război este privit ca o telenovelă sau ca un meci de foarte mulți cetățeni europeni, iar ei sunt admiratori ai lui Zelenski și îl urăsc pe Putin. Orice observație critică asupra evenimentelor eșuează pentru că vorbim cu microbiști”, a punctat cunoscutul gazetar.

Pe de altă parte, invitatul a remarcat că în momentul de față liderii lumii nu se ridică la înălțimea momentului istoric pe care îl traversăm, dimpotrivă.

Papa a vorbit pentru că nu e ales. Acum nu mai avem un lider gen papa, care să zică hai să facem ceva, nu vedeți că nu face nimeni nimic? Liderii Occidentului sunt slugile războiului”, a conchis Cristoiu.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

  1. Ardeiumplut apare intotdeauneauna cand e nevoie sa confirme o directie a cuiva. A schimbat suficiente tabere ca sa invete cum sa isi traga manusile obedientei! Buna coada de topor!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE