duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEDemocrația din Franța, în pericol | Marine Le Pen și Éric...

Democrația din Franța, în pericol | Marine Le Pen și Éric Zemmour sunt puși în situația de a nu putea candida la alegerile prezidențiale, în timp ce candidatul comunist Fabian Roussel a reușit să strângă semnăturile necesare

Candidata la președinția franceză Marine Le Pen și-a suspendat campania electorală după ce nu a reușit să strângă un număr suficient de nominalizări pentru a participa la alegerile prezidențiale din aprilie.

După cum a raportat anterior Remix News, Franța merge spre un sistem electoral de distrugere a democrației, care impune candidaților să obțină 500 de semnături de la primari, consilieri și alți reprezentanți aleși pentru a fi eligibili să candideze la președinție, ceea ce determină ca partidele nu foarte bine organizate în teritoriu să aibă un dezavantaj sever.

Le Pen a strâns doar 366, conform ultimelor cifre oficiale, și mai are doar aproximativ o săptămână pentru a ajunge la 500.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Dacă Le Pen reușește să obțină voturile rămase până pe 4 martie, ea are o mare posibilitate de a intra al doilea tur de scrutin împotriva președintelui în exercițiu Emmanuel Macron, potrivit sondajelor de opinie.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Dacă nu reușește să obțină semnăturile, milioanele de alegători nu vor putea participa la procesul democratic în sprijinul candidatului lor favorit.

Marine Le Pen a anulat toate aparițiile publice programate pentru zilele următoare, inclusiv o conferință de presă planificată azi și o întâlnire cu alegătorii din regiunea Somme din nordul Franței, în weekend.

La ultimele alegeri prezidențiale de acum cinci ani, Le Pen a ajuns în turul doi, dar nu a reușit să-l învingă pe Emmanuel Macron.

Cu mai puțin de două luni înainte de actualele alegeri, 17% dintre alegători ar vota pentru Le Pen în primul tur. Sondajul OpinionWay de luni pentru serverul economic Les Echos indică că ea va ajunge din nou în turul doi, în timp ce candidata Valérie Pécresse și fostul jurnalist conservator Éric Zemmour se vor bate pentru locul al treilea.

Printre candidații care au primit deja un număr suficient de semnături se numără Emmanuel Macron, Valérie Pécresse, Anne Hidalgo (candidatul socialist, actual primar al Parisului), candidatul de extrema stângă Nathalie Arthaud, comunistul Fabian Roussel și activistu Jean Lassalle.

Alți candidați care sunt în pericol de a nu ajunge la cele 500 de semnături îi includ pe Jean-Luc Mélenchon și pe conservatorul Éric Zemmour, care a recunoscut duminică că este „foarte posibil” să rateze pragul. Mulți primari se tem de municipalitățile pe care le conduc dacă ar susține candidați de dreapta care se poziționează anti-migrație, deși la scară mare milioane de francezi susțin această poziție, potrivit Remix News.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Ce mânărie au clocit francezii ! Candidarea la președinție condiționată de semnăturile politrucilor…
    În cazul ăsta o soluție sigură a candidaților conservatori Marine Le Pen și Éric Zemmour de a atinge pragul de 500 semnaturi rămâne doar asocierea. Să-si unească forțele și resursele!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE