vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEViktor Orbán și Marine Le Pen resping superstatul european: Au fost mai...

Viktor Orbán și Marine Le Pen resping superstatul european: Au fost mai multe încercări de răstignire a Ungariei. Bruxelles a devenit un centru ideologic

Comisia Europeană a trecut de la a fi gardianul tratatelor la o mișcare ideologică, iar Polonia și Ungaria se confruntă zilnic cu o formă modernizată, europeană a doctrinei Brejnev, a declarat premierul ungar Viktor Orbán la o conferință comună cu Marine Le Pen.

Viktor Orbán a spus că la întâlnirea dintre el și Le Pen s-a afirmat cu tristețe că presiunea ideologică în cadrul Uniunii Europene a atins „proporții fără precedent”.

„Migrația și promovarea unei societăți deschise au atins proporții fără precedent, iar Comisia Europeană a evoluat de la un gardian al tratatelor la un centru ideologic”, a adăugat el.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Doctrina Brejnev a sferei de influență sovietică însemna că, dacă un stat membru se abate de la ideologia promovată de la centru, ceilalți membri ai lagărului socialist au devenit îndreptățiți să intervină în treburile interne ale statului în cauză. Orbán a spus că există o mică diferență între politica UE și cea a Uniunii Sovietice în acest sens.

„Au fost mai multe încercări de răstignire în Parlamentul European în ultimii ani”, a spus Orbán. El i-a mulțumit lui Le Pen pentru faptul că de fiecare dată când Ungaria a fost atacată pe nedrept în Parlamentul European, ea și partidul ei au fost mereu alături de Ungaria.

El a spus că întâlnirea de la Budapesta a celor doi politicieni a arătat că aceștia se confruntă cu provocări majore, că competitivitatea UE în economia globală este în scădere și că nu are suficientă influență politică și putere pe arena internațională. Premierul maghiar a subliniat că UE nu a putut opri efectiv creșterea prețurilor la energie.

Orbán a declarat că s-a opus, de asemenea, creării oricărui tip de „superstat european”. Liderul ungar a respins de multă vreme centralizarea puterii la Bruxelles, avertizând că ar fi sfârșitul suveranității naționale.

La conferința de presă, Le Pen a spus că Ungaria și-a apărat cu succes cultura în problema migrației.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Politicianul conservator francez a subliniat că națiunile au dreptul la o identitate constituțională, iar Uniunea Europeană nu poate exercita decât prin puterile pe care statele membre i le-au delegat. Ea a subliniat că migrația trebuie gestionată în mod corespunzător și că problema imigrației nu poate fi folosită împotriva statelor membre, scrie RemixNews.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE