sâmbătă, aprilie 20, 2024
ACTUALITATESondaj Franța | Conservatoarea Valerie Pecresse are cele mai mari șanse să...

Sondaj Franța | Conservatoarea Valerie Pecresse are cele mai mari șanse să ajungă în turul 2, împotriva lui Emmanuel Macron. Candidata republicanilor a devansat pe Le Pen și Zemmour

Un nou sondaj o indică pe conservatoarea Valerie Pecresse drept probabila contracandidată a lui Emmanuel Macron în turul al doilea al alegerilor prezidențiale ce vor avea loc în Franța în aprilie 2022, transmite Reuters.

Conform anchetei Ipsos/Sopra Steria, Valerie Pecresse, care a câștigat la începutul acestei luni nominalizarea la prezidențiale din partea formațiunii Republicanii, este creditată în primul tur cu 17% din intențiile de vot, în spatele actualului președinte (cotat cu 25,5%), dar în creștere cu zece puncte procentuale față de un sondaj din octombrie, potrivit Agerpres.

Primii doi candidați din primul tur de pe 10 aprilie se vor întâlni în runda decisivă două săptămâni mai târziu.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Eric Zemmour, vedeta unui talk-show de televiziune, cotat în câteva sondaje din toamnă cu al doilea scor după Macron, a coborât în intențiile de vot la 14,5% față de 16% în octombrie.

Acest scor îl plasează la egalitate cu Marine Le Pen, președinta partidului Adunarea Naţională (fostul Front Național), care a înregistrat un regres similar.

Liderul Verzilor, Yannick Jadot, şi candidatul stângii radicale, Jean-Luc Melenchon, sunt cotați fiecare cu câte 8,5% din intențiile de vot.

Sondajul, la care au participat mai mult de 10.000 de persoane, a fost realizat online în intervalul 7-13 decembrie.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE