ACTUALITATECehia o ia pe urmele Italiei: Restaurante și pub-uri s-au deschis în...

Cehia o ia pe urmele Italiei: Restaurante și pub-uri s-au deschis în ciuda restricțiilor

Mai multe pub-uri și restaurante s-au deschis sâmbătă în Cehia, în semn de protest față de restricțiile impuse de Guvern, scrie Ouest France, citat de Smart Radio.

Suntem dezamăgiți de guvern și dorim să arătăm că a ales calea greșită, a declarat pentru AFP Jiri Janecek, managerul fabricii de bere Maly Janek din Jince, la sud-vest de Praga.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Ne-am săturat și considerăm că guvernanții ar trebui să ia în considerare demisia, adaugă cofondatorul mișcării din spatele acțiunii, la care urmau să se alăture câteva sute de instituții.

Sâmbătă, pub-ul Maly Janek era pe jumătate plin cu clienții obișnuiți, cetățeni care au venit să bea bere, să mănânce coaste de porc sau șnițele – chelnerii lucrau la viteză maximă.

Unitățile deschise riscă o amendă de până la 20.000 de coroane (765 €), a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Primăriei din Praga, Vit Hofman.

Restaurante, pub-uri, baruri, dar și cinematografe, teatre, grădini zoologice, săli de sport și majoritatea magazinelor au fost închise începând cu octombrie 2020, în țara cu 10,7 milioane de locuitori, care însă a cunoscut o scurtă relaxare a restricțiilor înainte de Crăciun.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Republica Cehă, afectată puternic de pandemie încă din vară, a înregistrat în total peste 930.000 de cazuri de Covid-19, inclusiv 15.270 de decese. Numărul de noi cazuri zilnice este de aproximativ 8.000.

Înființată în toamna anului trecut, mișcarea care se opune restricțiilor guvernamentale a fost în spatele instalării unui lanț de halbe de bere cu o lungime de 1km, în centrul orașului Praga.

Recent, s-a transformat într-o mișcare politică, puburile devenind cluburi în care membrii și susținătorii săi se pot întâlni, « așa cum politicienii noștri se întâlnesc în cantina parlamentului », spune cofondatorul mișcării, David Biksadsky.

O mișcare asemănătoare s-a petrecut mai înainte și în Italia, cunoscută sub numele de #ioapro, după cum R3Media a relatat pe 15 ianuarie.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate