ACTUALITATECehia o ia pe urmele Italiei: Restaurante și pub-uri s-au deschis în...

Cehia o ia pe urmele Italiei: Restaurante și pub-uri s-au deschis în ciuda restricțiilor

Mai multe pub-uri și restaurante s-au deschis sâmbătă în Cehia, în semn de protest față de restricțiile impuse de Guvern, scrie Ouest France, citat de Smart Radio.

Suntem dezamăgiți de guvern și dorim să arătăm că a ales calea greșită, a declarat pentru AFP Jiri Janecek, managerul fabricii de bere Maly Janek din Jince, la sud-vest de Praga.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Ne-am săturat și considerăm că guvernanții ar trebui să ia în considerare demisia, adaugă cofondatorul mișcării din spatele acțiunii, la care urmau să se alăture câteva sute de instituții.

Sâmbătă, pub-ul Maly Janek era pe jumătate plin cu clienții obișnuiți, cetățeni care au venit să bea bere, să mănânce coaste de porc sau șnițele – chelnerii lucrau la viteză maximă.

Unitățile deschise riscă o amendă de până la 20.000 de coroane (765 €), a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Primăriei din Praga, Vit Hofman.

Restaurante, pub-uri, baruri, dar și cinematografe, teatre, grădini zoologice, săli de sport și majoritatea magazinelor au fost închise începând cu octombrie 2020, în țara cu 10,7 milioane de locuitori, care însă a cunoscut o scurtă relaxare a restricțiilor înainte de Crăciun.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Păstura crudă și și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Republica Cehă, afectată puternic de pandemie încă din vară, a înregistrat în total peste 930.000 de cazuri de Covid-19, inclusiv 15.270 de decese. Numărul de noi cazuri zilnice este de aproximativ 8.000.

Înființată în toamna anului trecut, mișcarea care se opune restricțiilor guvernamentale a fost în spatele instalării unui lanț de halbe de bere cu o lungime de 1km, în centrul orașului Praga.

Recent, s-a transformat într-o mișcare politică, puburile devenind cluburi în care membrii și susținătorii săi se pot întâlni, « așa cum politicienii noștri se întâlnesc în cantina parlamentului », spune cofondatorul mișcării, David Biksadsky.

O mișcare asemănătoare s-a petrecut mai înainte și în Italia, cunoscută sub numele de #ioapro, după cum R3Media a relatat pe 15 ianuarie.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...