luni, aprilie 15, 2024
ȘTIRIAUR: Îi somăm pe conducătorii statului să nu facă nici un gest...

AUR: Îi somăm pe conducătorii statului să nu facă nici un gest care ar putea atrage poporul român în război

Declanșarea războiului dintre Rusia și Ucraina capătă noi dimensiuni în fiecare zi, iar presa de la Moscova a scris deja că „România și  Polonia sunt primele țări care caută cu lumânarea atacurile rusești”, în ciuda vulnerabilității militare. Totul a pornit în urma declarațiilor susținute de sprijin față de Ucraina, dar și a vizitelor reprezentanților Parlamentului  României  la Kiev.

În acest context, Alianța pentru Unirea Românilor(AUR), prin vocea senatorului Claudiu Târziu, face un apel la prudență pentru coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR, astfel încât România să nu fie implicată în războiul cu Rusia. Reprezentanții AUR nu se opun, însă, acordării de sprijin refugiaților din Ucraina.

„Cerem imperativ autorităților politice și structurilor de securitate națională să nu implice România în război și să nu pună țara în pericol prin acțiuni care, chiar și printr-o interpretare abuzivă, rău-voitoare și interesată, să atragă statutul de parte într-un conflict care NU ESTE AL NOSTRU.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Mai clar, România să nu furnizeze armament și nici să permită tranzitul de arme pe teritoriul său, fapt care atrage după sine aprecierea discreționară a Federației Ruse de a ne considera beligeranți. Ținând cont de așezarea geografică a României la frontiera NATO și de apropierea frontierei noastre cu zona de conflict, îi somăm pe conducătorii statului să nu facă nici un gest care ar putea atrage poporul român în război.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Nimic nu trebuie să fie mai important pentru statul român decât interesul legitim al cetățenilor săi de a trăi în siguranță și pace”, s-a exprimat Claudiu Târziu, senator AUR.

AUR a susținut, în repetate rânduri, că unirea Moldovei cu România asigură primului stat o securitate suplimentară în fața unui posibil atac din partea Rusiei.

„Facem din nou apel la Parlamentul de la Chișinău să voteze, în regim de urgență, reunirea cu România, ca singura soluție pentru punerea la adăpost a populației Republicii Moldova, alcătuită în mare parte din cetățeni români, și pentru integrarea imediată în Uniunea Europeană a celui de-al doilea stat românesc!”, a transmis senatorul AUR, Claudiu Târziu.

Deși unii politologi se arată îngrijorați de „divizarea României”, care ar putea face vulnerabilă și mai mult Moldova în fața Rusiei, președintele Maia Sandu a declarat că unirea României cu Moldova se va face doar dacă „va dori poporul”.

Pe de altă parte, premierul României, Nicolae Ciucă, susține că românii din Moldova nu sunt în pericol, iar Ministerul Afacerilor Externe nu a considerat necesar ca românii din Moldova să părăsească acest stat pe fondul războiului dintre Rusia și Ucraina.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

 1. Mihaela Dragomir, dacă vrei să citesc eseul dumitale, corectează, te rog, titlul. Nu spui “nu facă”, ci “să nu facă”…

 2. unirea fortata a Moldovei cu Romania ar declansa o riposta a rusilor, in sprijinul populatiei rusesti de acolo. Daca se va face, trebuie sa fie cu acordul moscovei, ceea ce e putin probabil, dar cine stie.. putem prinde o conjunctura favorabila. Mai tare ma tem ca ne dau Moldova in schimbul cedarii Ardealului catre unguri.

 3. Mai nou dacă vrei UNIREA ești putinist pentru idioții globaliștii ai noului cult .

  Păi fix UNIREA nu o vrea Putin, se pare că USR și PNL sunt partide putiniste care ne au distrus suveranitatea energetică semnând închiderea hidrocentralelor și termocentralelor precum și dreptul Exxon si OMV de a vinde naibii gazul in Europa și nu in România. Adică ni se va lua și gazul pe niște mărgele de sticluță colorată să aibă europenii in timp ce românii vor plăti facturi ingroșate de Green Dealul european. Furt peste furt, but hey! E furt cu șteif occidental, ne fură ăia cool, nu ăia nașpa. și Fură miliardea nu milioane ca mafia locală.

  Cât despre război, America vrea război aici, intre noi, ea are stoc de arme de livrat, noi să ne tocăm aici, europeni și ruși. După ce 3 decenii ne au vândut NATO ca alianță defensivă , acum pac! Ne presează din culise să devenim parte beligerantă.

  Pentru eroii de pe tastatură să zic doar că rușii ne pot impinge 20 de ani in urmă cu 20 de rachete hipersonice care vor distruge aeroporturile, flota aeriană și autostrăzile. Să nu vorbim de nuclear.

 4. “unirea Moldovei cu România” a se citi: “unirea Basarabiei cu România”.
  Noi nu recunoastem asa-zisa republica “Moldova”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE