duminică, februarie 25, 2024
ACTUALITATEMaia Sandu susține că Moldova se va uni cu România doar dacă...

Maia Sandu susține că Moldova se va uni cu România doar dacă vrea poporul și va exista o „largă majoritate”

Incidentele din Transnistria, dar și vulnerabilitățile Moldovei față de independența energetică, a readus în discuție o temă mai veche, aproape uitată de politicienii din România: unirea Moldovei cu România. Maia Sandu, președintele Moldovei, susține că nu s-ar opune acestei uniri, însă, cel care ar trebui să decidă este poporul, având în vedere că este un stat democratic.

„Asemenea decizii le iau doar cetăţenii într-un mod democratic. Când poporul va spune că vrea acest lucru, acest lucru se va întâmpla. Atât timp cât poporul nu spune că vrea acest lucru sau nu există o masă critică care să susţină acest deziderat, a declarat Maia Sandu la emisiunea „Secretele puterii” de la Jurnal TV, potrivit adevărul.ro.

Fostul premier al Moldovei, Iurie Leancă, susține că în cazul în care armata rusă va ajunge în Transnistria, singura „salvare” a Moldovei rămâne unirea cu România. Acest lucru s-a dicutat intens în 2014, de oficialii ambelor state, iar politicienii de la București nu ar trebui să mai procedeze ca în 1940, când au părăsit Bucovina, la ultima averizare a Rusiei, susține Iurie Leancă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Jurnaliștii de la Moscova nu au ezitat să analizeze pe toate fețele ce ar însemna, de fapt, unirea României cu Moldova. Ei spun că această „mare dorință, veche a românilor”, este doar un pretext în războiul dintre Rusia și Ucraina, potrivit publicației ruse Pravda, citată de Adevărul.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Alianța pentru Unirea Românilor(AUR) susține, de asemenea, că Moldova ar fi protejată de atacurile Rusiei, dacă se va uni cu România. Președintele acestei formațiuni politice, George Simion, i-a îndemnat pe liderii de la Chișinău să voteze unirea cu România.

„Republica Moldova nu mai poate rămâne mult în zona gri pentru că asta presupune riscuri, ameninţări şi pericole. Vedem ce se întâmplă acum în regiunea transnistreană, la o aruncătură de băţ de Chişinău. Reîntregirea naţională este singura soluţie de securitate reală pentru populaţia dintre Prut şi Nistru”, a precizat deputatul AUR George Simion.

 

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. Avand in vedere ca romanii au fost decimati in Basarabia si au fost inlocuiti cu slavi si slavo-mongoli, iar cei ramasi au fost spalati pe creier timp de 80 de ani de catre propaganda sovietica, este greu de crezut ca vreun vot al populatiei va duce la Unirea cu Patria Mama Romania…..asta e cruda realitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE