ACTUALITATEAUR îi îndeamnă pe președinții de la București și Chișinău să inițieze...

AUR îi îndeamnă pe președinții de la București și Chișinău să inițieze demersurile pentru UNIRE: Ar fi cea mai bună umbrelă de securitate pentru locuitorii Moldovei

Alianța pentru Unirea Românilor îi îndeamnă pe președinții României și ai Republicii Moldova, Klaus Iohannis și Maia Sandu, precum și cele două parlamente, să inițieze cât mai rapid discuții și negocieri pentru a deschide calea reunirii celor două state locuite majoritar de români, informează un comunicat de presă.

Apelul AUR vine în contextul războiului din Ucraina.

„În contextul agresiunii brutale a Rusiei asupra Ucrainei, România are responsabilitatea protejării etnicilor români din afara granițelor de nord și de est. Cel mai bun aranjament de securitate și bunăstare pentru locuitorii Republicii Moldova este intrarea sub umbrela NATO și integrarea în UE prin reunificarea cu România. Contextul actual reprezintă, totodată, un prilej pentru înfăptuirea unui act de justiție, în concordanță cu istoria poporului nostru, cu normele de morală şi de drept internațional, prin revenirea definitivă a populației dintre Prut și Nistru între granițele României.

Acest pas ar reprezenta o rezolvare firească, după model german, a divizării națiunii române. De asemenea, unirea este un act în profundă consonanță cu spiritul construcției europene, care mizează pe cooperare și integrare pentru asigurarea păcii în Europa”, sună mesajul celor de la AUR.

Reamintim că o cerere asemănătoare a emis și fostul Ministru al Apărării de la Chișinău, Anatol Șalaru.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

7 COMENTARII

  1. Foarte bună inițiativă! Dar la fel de importanti sunt și românii din regiunile istorice românești aflate încă oficial sub ocupatia ucrainiana. Si acesti români din regiunile etnice românești trebuiesc se fie ajutați să initieze un referendum pentru independență exact cum au făcut regiunile etnice rusești din est.
    Este vremea ca regiunile atașate abuziv la Ucraina de sovietici să decidă acum singure dacă mai vor să aparțină de Ucraina sau nu!

  2. Simion, și AUR că n-a făcut nimic, să-și vadă de cei, ”800 de mii de vorbitori de limba română din Israel pt care pregătim un proiect de lege pt înlesnirea redobîndirii cetățeniei române care le-a fost furată”. (Simion în direct la România TV, 2022)

  3. cam ciudat cum s-a pornit acest curent ca la comanda. mi se pare pornit tot din cercurile globaliste nato. Ar incita pe rusi, unul din motive ca NATO si-ar muta granita si mai mult inspre ei. Nu ca nu mi-as dori, dar cu siguranta nu se va face fara acordul rusilor. Despre romanii din Ucraina insa, nu ne intereseaza? Nu sunt tot romani? de ce sa nu alipim zonele alea la Romania, cum ne-a propus si gaspadin putin? Nu ne intereseaza Bucovina?

  4. Asta ar fi cea mai mare greseala care ar face-o Moldova.
    Mai bine Rege intr-o tara mica decat Sluga la UE si NATO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate