ACTUALITATEProf. Dan Dungaciu dă o veste „potențial bună” în perspectiva Unirii: Republica...

Prof. Dan Dungaciu dă o veste „potențial bună” în perspectiva Unirii: Republica Moldova nu contează strategic pentru Rusia dacă Ucraina este securizată

Profesorul Dan Dungaciu a afirmat în cadrul unui dialog cu Mihai Neamțu la „Vocea Libertății” că Rusia nu este interesată strategic de Republica Moldova.

Afirmația sociologului a venit în contextul în care gazda l-a întrebat ce șanse sunt pentru Unirea Basarabiei cu Țara, după recentele luări de poziție ale președinților SUA și Rusia, în cadrul întâlnirii de la Geneva dintre Joe Biden și Vladimir Putin.

Dan Dungaciu a spus că Republica Moldova nu contează strategic pentru Rusia și că este o mare greșeală tratarea „la pachet” cu Ucraina.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Niciun strateg din lumea asta nu poate apăra Rusia dacă Ucraina este în NATO. Nimeni nu poate apăra Rusia dacă Sevastopolul este oraș în NATO.

Dacă vrei să te unești cu Moldova până la Nistru te lupți cu Dodon, dacă vrei să te unești dincolo de Nistru, te lupți cu Putin.

Bătălia, din acest punct de vedere, nu are o componentă strategică majoră. Republica Moldova nu contează strategic pentru Rusia dacă Ucraina este securizată. Oricât de paradoxal ar fi.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media

Este o veste potențial bună. Eu vă reamintesc că există un document, recent publicat de Banca Națională, care atestă că Lenin voia să facă o negociere cu statul român: tezaurul contra Basarabia.

Adică să dea înapoi tezaurul, dacă România recunoștea că Basarabia este a URSS-ului. El se pregătea pentru o negociere.

Acum ce avem: tezaurul e tot la ruși, dar Basarabia tot nu este la români, în termeni de negociere strategică.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Deci nu comparați niciodată Ucraina cu Republica Moldova. Este cea mai mare negociere strategică. Cea mai mare greșeală a oamenilor politici de la Chișinău a fost obsesia de a băga Moldova la pachet cu Ucraina”, a explicat el.

Dan Dungaciu a adăugat că cea mai rea soluție pentru Moldova este o înțelegere la Guvernare între Est și Vest.

„N-are legătură: Moldova nu contează strategic pentru Rusia.

Uitați-vă la alegerile din Moldova. Nu există nicio declarație a lui Putin legată de alegeri. Nu există nicio vizită importantă acolo, nu există niciun sprijin explicit acordat lui Dodon, nici măcar Patriarhul Chiril nu vine în vizită.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media

Cea mai bună soluție pentru ei în Republica Moldova este o alianță Est-Vest.

Pentru Republica Moldova este mai periculoasă o alianță Est-Vest decât o alianță a Estului. O alianță a Estului nu poate să creeze situații care sunt ireversabile.

O guvernare Est-Vest care pune între paranteze aspirațiile europene sau românești ale Republicii Moldova. O situație ireversibilă este crearea unui statut special pentru Transnistria, în condițiile neretragerii trupelor rusești sau federalizarea Republicii Moldova.

Cel mai mare pericol la aceste alegeri este o alianță Est-Vest care setează spațiul acesta, într-o formă care va fi sub controlul Federației Ruse în ceea ce privește politica externă și de securitate. Punct”, a mai spus el.

Dialogul integral este în video.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...