duminică, februarie 5, 2023
ACTUALITATEDeclarația comună a președinților Joe Biden și Vladimir Putin: Un război nuclear...

Declarația comună a președinților Joe Biden și Vladimir Putin: Un război nuclear nu trebuie să aibă loc niciodată

Prima întâlnire dintre Joe Biden și Vladimir Putin s-a încheiat miercuri, la Geneva, cu o declarație comună a celor două părți. În declarație, cei doi lideri vorbesc de dialogul bilateral pentru a controla armamentul și a reduce riscurile unui război nuclear.

„Noi, președintele Statelor Unite ale Americii, Joseph R. Biden și președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, observăm că Statele Unite și Rusia au demonstrat că, chiar și în perioade de tensiune, sunt capabili să facă progrese în ceea ce privește obiectivele noastre comune de asigurare predictibilitatea în sfera strategică, reducând riscul conflictelor armate și amenințarea cu războiul nuclear.

Recenta prelungire a noului tratat START exemplifică angajamentul nostru față de controlul armelor nucleare. Astăzi, reafirmăm principiul că un război nuclear nu poate fi câștigat și nu trebuie niciodată purtat.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În conformitate cu aceste obiective, Statele Unite și Rusia se vor lansa împreună într-un dialog bilateral integrat de stabilitate strategică în viitorul apropiat, care va fi deliberat și robust. Prin acest dialog, încercăm să punem bazele pentru viitoarele măsuri de control al armelor și de reducere a riscurilor”, sună declarația celor doi șefi de stat.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate