ȘTIRIUE, creație divină? Unul dintre fondatorii Uniunii Europene, Robert Schuman, a...

UE, creație divină? Unul dintre fondatorii Uniunii Europene, Robert Schuman, a fost inclus pe drumul spre sfințenie de către Papa Francisc

Robert Schuman, unul dintre „părinții fondatori” ai Uniunii Europene a intrat pe drumul spre sfințenie în rândul Bisericii Romano-Catolice, după ce Papa Francisc l-a declarat „venerabil”, informează Catholic News Agency.

Anunțul a fost făcut pe 19 iunie, după o întâlnire a Papei cu Cardinalul Marcello Semeraro, prefectul Congregației pentru Cauzele Sfinților. Alături de Schuman, dosarul a încă șase persoane a avansat pe drumul către sanctificarea catolică.

„Schuman și-a dedicat viața slujirii binelui comun, căutând pacea și reconcilierea cu Germania pentru a crea o comunitate a statelor europene”, a spus Părintele Bernard Ardura, citat de AFP.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Eforturile lui Schuman au fost „munca unui creștin, care poate fi luată ca exemplu”, a adăugat părintele Ardura, chiar dacă acest om de stat „a rămas foarte discret în privința vieții personale și a credinței”.

Schuman s-a născut în Luxemburg în 1886. Avea rădăcinile în Lorena, teritoriu contestat și pierdut de Franța în fața Germaniei în războiul franco-prusac. După ce Lorena s-a întors în componența Franței, Schuman a fost unul dintre membrii parlamentului regiunii, în tradiția politică creștin-democrată.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

La un moment dat în timpul celui de-al doilea război mondial, a fost arestat de Gestapo și închis în secret, potrivit biografiei sale de pe site-ul Centrului European Robert Schuman.

El a fost ministru al relațiilor externe al Franței când a anunțat înființarea Comunității Europene a Oțelului și Cărbunelui la 9 mai 1950. Măsura este considerată un prim pas către crearea Uniunii Europene.

Schuman a fost, de asemenea, un negociator cheie pentru Tratatul Atlanticului de Nord și Comunitatea Europeană a Cărbunelui și Oțelului. El a fost primul președinte al Parlamentului European care l-a numit „Tatăl Europei” când a părăsit funcția.

Schuman a murit în eparhia de Matz în 1963. Dosarul său pentru sfințenie a început acolo cu peste 30 de ani în urmă.

Schuman își dorea „reconcilierea națiunilor într-o asociere supranațională. Aceasta ar păzi diversitatea și aspirațiile fiecărei națiuni, în același timp coordonându-le în aceeași manieră în care regiunile sunt coordonate în lăuntrul unității naționale”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT