ȘTIRIUE, creație divină? Unul dintre fondatorii Uniunii Europene, Robert Schuman, a...

UE, creație divină? Unul dintre fondatorii Uniunii Europene, Robert Schuman, a fost inclus pe drumul spre sfințenie de către Papa Francisc

Robert Schuman, unul dintre „părinții fondatori” ai Uniunii Europene a intrat pe drumul spre sfințenie în rândul Bisericii Romano-Catolice, după ce Papa Francisc l-a declarat „venerabil”, informează Catholic News Agency.

Anunțul a fost făcut pe 19 iunie, după o întâlnire a Papei cu Cardinalul Marcello Semeraro, prefectul Congregației pentru Cauzele Sfinților. Alături de Schuman, dosarul a încă șase persoane a avansat pe drumul către sanctificarea catolică.

„Schuman și-a dedicat viața slujirii binelui comun, căutând pacea și reconcilierea cu Germania pentru a crea o comunitate a statelor europene”, a spus Părintele Bernard Ardura, citat de AFP.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Eforturile lui Schuman au fost „munca unui creștin, care poate fi luată ca exemplu”, a adăugat părintele Ardura, chiar dacă acest om de stat „a rămas foarte discret în privința vieții personale și a credinței”.

Schuman s-a născut în Luxemburg în 1886. Avea rădăcinile în Lorena, teritoriu contestat și pierdut de Franța în fața Germaniei în războiul franco-prusac. După ce Lorena s-a întors în componența Franței, Schuman a fost unul dintre membrii parlamentului regiunii, în tradiția politică creștin-democrată.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

La un moment dat în timpul celui de-al doilea război mondial, a fost arestat de Gestapo și închis în secret, potrivit biografiei sale de pe site-ul Centrului European Robert Schuman.

El a fost ministru al relațiilor externe al Franței când a anunțat înființarea Comunității Europene a Oțelului și Cărbunelui la 9 mai 1950. Măsura este considerată un prim pas către crearea Uniunii Europene.

Schuman a fost, de asemenea, un negociator cheie pentru Tratatul Atlanticului de Nord și Comunitatea Europeană a Cărbunelui și Oțelului. El a fost primul președinte al Parlamentului European care l-a numit „Tatăl Europei” când a părăsit funcția.

Schuman a murit în eparhia de Matz în 1963. Dosarul său pentru sfințenie a început acolo cu peste 30 de ani în urmă.

Schuman își dorea „reconcilierea națiunilor într-o asociere supranațională. Aceasta ar păzi diversitatea și aspirațiile fiecărei națiuni, în același timp coordonându-le în aceeași manieră în care regiunile sunt coordonate în lăuntrul unității naționale”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...