ACTUALITATEPrețurile internaționale la alimente ar putea să crească cu până la 20%...

Prețurile internaționale la alimente ar putea să crească cu până la 20% din cauza războiului. Rusia și Ucraina dețin împreună 19% din producția mondială de orz, 14% din cea de grâu și 4% din cea de porumb

Prețurile la alimente și îngrășământ ar putea să crească cu până la 20% ca urmare a războiului din Ucraina, anunță Organizația pentru Alimente și Agricultură (FAO) din cadrul ONU.

Organizația pentru Alimente și Agricultură spune că nu este clar dacă Ucraina va mai putea să aibă recolte în acest an, dacă războiul se întinde pe o perioadă mai lungă.

Conform Organizației, Rusia este cel mai mare exportator mondial de grâu, iar Ucraina este al cincilea cel mai mare. Împreună, cele două țări au 19% din producția mondială de orz, 14% din cea de grâu și 4% din cea de porumb.

Citești și ajuți! Cumpără carteaEseuri antiromantice, de Irving Babbitt,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Indicele de preț la alimente al FAO a atins un vârf în februarie și este foarte probabil că va crește și mai mult în lunile care urmează în condițiile în care consecințele conflictul din Ucraina vor afecta lumea.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Conform Organizației, doar o parte din scăderile de exporturi din Rusia și Ucraina vor putea fi acoperite din exporturile altor țări.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut vineri agricultorilor din țara sa ca în pofida invaziei ruse să facă eforturi pentru a menține nivelul producției de cereale.

”În toată țara (…), primăvara aceasta, la fel ca în fiecare primăvară, trebuie să însămânțăm peste tot – cât mai mult posibil”, a subliniat Zelenski într-un mesaj video.

”Totul depinde de oameni, pentru că aici este vorba despre viață”, a insistat președintele ucrainean, conform Antena 3.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate