ACTUALITATEFranța nu mai recomandă vaccinul Moderna celor sub 30 de ani, din...

Franța nu mai recomandă vaccinul Moderna celor sub 30 de ani, din cauza riscului de a dezvolta complicații cardiace

Înalta Autoritate pentru Sănătate (HAS) din Franța recomandă reluarea administrării vaccinului Moderna, dar nu și pentru cei sub 30 de ani. Produsul companiei americane a fost suspendat pe 15 octombrie în Franța pentru injecții de rapel, în urma alertei emise de mai multe țări scandinave cu privire la un posibil risc de a dezvolta miocardită și pericardită care îi vizează cei mai tineri, informează Smart Radio, citând Le Parisien.

HAS recomandă acum interzicerea vaccinului Moderna pentru cei sub 30 de ani. Riscul de miocardită și pericardită pare deosebit de ridicat după a doua doză administrată bărbaților tineri cu vârste cuprinsă între 12 și 29 de ani.

HAS recomandă tinerilor vaccinul produs de Pfizer, pentru care riscul de complicații cardiace grave este mult mai mic.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În schimb, dă undă verde administrării dozelor de rapel cu Moderna pentru cei peste 30 de ani. Se bazează în special pe un aviz favorabil din partea Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), emis luni, 25 octombrie. „O a treia doză administrată la 6 până la 8 luni după a doua doză a determinat o creștere a nivelului de anticorpi la adulții ale căror niveluri de anticorpi au scăzut”, a explicat EMA.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Riscul de boli cardiace inflamatorii sau alte efecte secundare după un rapel este monitorizat cu atenție”, transmite agenția, adăugând că va continua să revizuiască „toate datele privind siguranța și eficacitatea vaccinului Moderna”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...