vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEAsociațiile de proprietari din Capitală estimează că întreținerea unui apartament ar putea...

Asociațiile de proprietari din Capitală estimează că întreținerea unui apartament ar putea ajunge la 1000 de lei | Cine va avea bani de centrală, își va pune centrală cât mai curând. Cine nu, nu!

Consiliul General al Capitalei urmează să dezbată și să aprobe majorarea tarifelor la gigacalorie în București, iar asociațiile de proprietari și-au manifestat îngrijorarea. Într-un interviu acordat site-ului impact.ro, Radu Opaina, președintele Federației Asociațiilor de Proprietari(FAPR), a estimat ce ar presupune acest lucru pentru bucureștenii care sunt racordați la sistemul de încălzire prin Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice(RADET).

Dacă propunerea de majorare va fi aprobată, efectul va fi majorarea serviciilor de întreținere, iar acestea vor fi vizibile, cel mai probabil, în primăvara anului viitor, a subliniat Radu Opaina, potrivit sursei citate.

„Nu cred că oamenii aceștia s-au gândit la pensiile unor oameni amărâți sau la salariile mici sau medii ale majorității salariaților.

Ca atare, dacă la apartamentele cu patru camere din vechile blocuri ale Capitalei întreținerile pe luna ianuarie și februarie au fost calculate la 450 sau 500 de lei, în funcție și de numărul de persoane luat în considerare în fiecare caz în parte, atunci ele vor ajunge lejer iarna viitoare la 1.000 de lei. Și atenție, acesta e un calcul făcut azi, într-o lună de primăvară!”, a arătat Radu Opaina, pentru sursa precizată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Chiar dacă RADET motivează creșterea tarifelor prin necesitatea de reparații, președintele FAPR susține că totul este în zadar, iar calitatea serviciilor oferite pentru bucureșteni va fi tot slabă.

„Cine va avea bani de centrală, își va pune centrală, cine nu, nu! Și va tremura în casă!”, s-a exprimat Opaina, citat de impact.ro.

La acest moment, sunt 1 200 000 de bucureșteni racordați la serviciile RADET, însă, în ultimii ani, oamenii au tremurat de frig, în plină iarnă.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În ultimii trei ani, RADET a acumulat datorii de peste 300 de milioane de lei la furnizori. Acestea se adaugă la cele 3,883 miliarde de lei apărute înainte de intrarea în insolvență din octombrie 2016.

În iarna acestui an, bucureștenii au avut parte de „multe dușuri rece”. În luna februarie ac, s-a înregistrat cea mai mare avarie: peste 3000 de blocuri au rămas fără apă caldă și căldură. În anul 2021, au fost reparați doar 15 kilometri de rețea primară din cei 50 necesari, deoarece documentația nu ar fi fost pregătită, susține primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, potrivit Hotnews.

 

 

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. Și asta , cu gazul, este tot o soluție temporară. Pe logica UE, îți vor trebui certificate “verzi” ca să-ți aprinzi o țigare, în viitorul apropiat.Binențeles, dacă nu va conține doza de drog zilnică, recomandată de vreun alt Fauci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE