ACTUALITATESUA | S-a lansat o nouă platformă media conservatoare: GETTR. De ce...

SUA | S-a lansat o nouă platformă media conservatoare: GETTR. De ce NU este platforma lui Donald Trump

Jason Miller, fost colaborator al fostului președintelui Donald Trump, a lansat o platformă media conservatoare, numită GETTR, informează Politico.

Siteul se dorește a fi o alternativă conservatoare la platformele controlate de Big Tech, precum Twitter sau Facebook, acuzate de cenzurarea conservatorilor, începând cu Donald Trump însuși.

Platforma se dorește a fi „o platformă nepărtinitoare pentru toți oamenii din lume”, iar interfața aplicației seamănă cu cea a Twitter.

Pe lângă Miller, care este șeful platformei, în proiect mai este implicat și un alt fost colaborator al acestuia, Tim Murtaugh.

Cu toate acestea, platforma a menționat că nu este finanțată de către Donald Trump, iar fostul președinte nu are cont pe GETTR.

„Fostul președinte trebuie să decidă singur, (platforma) e aici și pregătită pentru el dacă ar lua decizia – și noi l-am primi cu brațele deschise. Avem un cont rezervat pentru el și îl așteptăm, dar este decizia sa”, a explicat o persoană din interiorul GETTR, pentru Politico.

O altă persoană implicată din fosta echipă Trump este consilierul Sebastian Gorka, cel pe care fostul președinte l-a concediat în timpul mandatului. Un alt semn că proiectul nu este mult așteptata alternativă la social media a Big Tech promisă de Trump.

Reamintim că Donald Trump a fost interzis pe Twitter și „suspendat” pe Facebook până în 2023.

Singurele conturi care transmit declarațiile oficiale ale biroului de presă al lui Donald Trump sunt cele de pe Telegram și Gab. Cu toate acestea, niciunul dintre aceste conturi nu este folosit personal de către fostul Președinte.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate