marți, mai 21, 2024
ACTUALITATEA început marea răzbunare? Twitter l-a blocat pe președintele Trump permanent, Google...

A început marea răzbunare? Twitter l-a blocat pe președintele Trump permanent, Google a scos aplicația Parler din magazinul Play. Apple amenință să facă același lucru

Nici nu s-a terminat bine confirmarea oficială de către Congres a alegerii lui Joe Biden președinte al Statelor Unite, că învingătorii au început represaliile împotriva celor care au pierdut.

Astfel, președintele SUA, Donald Trump a fost interzis permanent de către rețeaua Twitter, pe motiv că „există riscul continuării incitării la violență”. Decizia vine după ce gigantul media a scos un video al președintelui în care le cerea demonstranților din fața Capitoliului să plece acasă și să respecte legile țării.

Mai mult, Twitter a șters și contul de campanie al președintelui în exercițiu, „Team Trump”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Mișcarea vine în contextul în care compania Facebook a luat aceeași decizie acum două zile.

Google a decis să elimine aplicația Parler din Magazinul Play, până ce aceasta va implementa o „moderare robustă pentru conținutul intolerant”

„Având în vedere această amenințare continuă și urgentă pentru siguranța publică, suspendăm listările aplicației din Magazinul Play până când nu soluționează aceste probleme”, a anunțat Google.

Rivalul Google, cei de la Apple i-au amenințat și ei cu excluderea pe cei de la Parler din AppStore, dacă nu iau măsuri în privința conținutului postat de utilizatori pe această platformă.

Cei de la Apple i-au acuzat pe proprietarii Parler că au permis ca platforma lor să fie folosită pentru planificarea incidentelor din 6 ianuarie.

„Am primit numeroase plângeri în privința conținutului criticabil de pe Parler, acuzații că aplicația Parler ar fi fost folosit pentru a planifica, coordona și facilita activitățile ilegale ce au avut loc pe 6 ianuarie la Washington D.C., ce au dus la pierderi de vieți omenești, numeroase răniri și distrugere a proprietății”, arată un mail trimis de Apple către proprietarii Parler și obținut de Breitbart.

În replică cei de la Parler au spus că nu sunt cu nimic responsabili de conținutul publicat de utilizatori pentru că platforma este „o piață publică neutră care aderă la lege”.

„Doar dorim să oferim un loc în care oamenii pot veni și pot vorbi liber, unde nu vor fi notificări privind verificarea faptelor, unde să nu li se spună cum să gândească, ce să citească…” În plus, spre deosebire de Facebook, Google sau alte publicații care preiau datele clienților, Parler nu are această politică și se mărginește la a fi o platformă de comunicare. „Nu facem un jaf al datelor. Nu transformăm datele clienților în marfă pentru a le monetiza”, a spus Amy Peikoff, CEO la Parler, citată de Profit.ro

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Parler este o platformă de media socială care se mândrește cu faptul că nu cenzurează în niciun fel limbajul și conținutul utilizatorilor. Din acest motiv, aplicația Parler în topul celor mai descărcate din AppStore în Statele Unite, fiind de multe ori pe primul loc, relatează Breitbart.

Poziția celor doi giganția Tech nu este surprinzătoare, dat fiind faptul că aplicațiile pe care le gestionează au folosite explicit de către activiștii de stânga  pentru a incita la violență sau pentru a plănui atacuri asupra unor obiective din orașele americane în timpul revoltelor din 2020.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE