duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEȘoc în sistemul bancar european. Silicon Valley Bank s-a prăbușit cu 60%...

Șoc în sistemul bancar european. Silicon Valley Bank s-a prăbușit cu 60% și a fost închisă de autoritățile de reglementare

Acțiunile bancare europene au început să scadă puternic vineri, ca efect la nivel global după prăbușirea cu 60% a Silion Valley Bank, scrie g4media, care citează CNBC.

Cei trei indici de pe Wall Street au pierdut joi peste 1,5% din cauza dificultăților întâmpinate de Silicon Valley Bank.

Apoi, vineri dimineață, temerile s-au extins și la băncile europene și asiatice. Parisul a scăzut cu 1,77%, Londra cu 1,62%, Frankfurt cu 1,68% și Milano cu 2,06% în jurul orei 08:40 GMT. Bursa de la Tokyo a pierdut 1,67%, Shanghai 1,40%, iar Hong Kong a scăzut cu 3,04%, penalizată și ea de rezultatele dezamăgitoare ale gigantului chinez de comerț electronic JD.com.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Mișcarea vine după ce creditorului axat pe tehnologie a anunțat o majorare de capital pentru a compensa pierderile din vânzarea de obligațiuni.

Acțiunile Deutsche Bank au scăzut cu aproape 10% la Frankfurt, în timp ce Commerzbank, al doilea mare creditor german, s-a prăbușit cu 6,12%.

Acțiunile băncilor au scăzut în întreaga lume, iar cele mai mari patru bănci americane, printre care JP Morgan și Wells Fargo, au pierdut peste 50 de miliarde de dolari din valoarea de piață.

Un investitor de capital de risc a declarat pentru BBC că evenimentele din această zi au fost „sălbatice” și „brutale”.

Silicon Valley Bank a fost închisă de autoritățile de reglementare

În această seară, autoritățile de reglementare au închis Silicon Valley Bank și au preluat controlul asupra depozitelor băncii, conform Financial Intelligence.

Departamentul de Protecție Financiară și Inovare al Federal Deposit Insurance Corp., din California, a închis SVB și a numit FDIC drept administrator.

Potrivit FDIC, deponenții asigurați vor avea acces la depozitele lor cel târziu luni dimineață. În acel moment se vor redeschide și filialele SVB, sub controlul autorității de reglementare.

Asigurarea standard a FDIC acoperă până la 250.000 USD per deponent, per bancă. Nu este clar cum vor fi afectate de închidere conturile sau liniile de credit mai mari pentru companii. FDIC a declarat că va plăti deponenților neasigurați un dividend săptămâna viitoare.

La sfârșitul lunii decembrie, SVB avea active totale de aproximativ 209 miliarde de dolari și depozite totale de 175,4 miliarde de dolari, potrivit comunicatului de presă. Nu este clar cât de mult din aceste depozite sunt peste limita de asigurare.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Am avut parte de urmatoarele etape:
    -teatru medical
    -teatru de razboi
    -teatru climatic
    Era firesc sa vina si teatrul bancar. Regizor CIA &Co

  2. Vai, bancile , chiar ma doare de nesimtirea sistemului bancar . Pe cind si bancile obraznice ce pastoresc pe plaiuri mioritice ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE