ACTUALITATESerbia va produce vaccinul chinezesc Sinopharm împotriva Covid-19

Serbia va produce vaccinul chinezesc Sinopharm împotriva Covid-19

Serbia va fi prima țară europeană care va produce vaccinul chinezesc Sinopharm împotriva Covid-19, a anunțat joi președintele Aleksandar Vučić, notează AFP, citat de G4Media. „Vom începe să producem vaccinul pe 15 octombrie.”, declară șeful statului.

Țară candidată la Uniunea Europeană, Serbia menține relații diplomatice și economice strânse cu Rusia și China și a recurs la comenzi de vaccinuri chinezesc Sinopharm și rusesc Sputnik V pentru a vaccina până în prezent 1,5 milioane din cele 7 milioane de locuitori ai săi.

Aleksandar Vučić a precizat că vaccinurile produse în Serbia ar putea fi livrate „chiar și fără costuri suplimentare” către alte țări din regiune.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...