ACTUALITATESerbia va produce vaccinul chinezesc Sinopharm împotriva Covid-19

Serbia va produce vaccinul chinezesc Sinopharm împotriva Covid-19

Serbia va fi prima țară europeană care va produce vaccinul chinezesc Sinopharm împotriva Covid-19, a anunțat joi președintele Aleksandar Vučić, notează AFP, citat de G4Media. „Vom începe să producem vaccinul pe 15 octombrie.”, declară șeful statului.

Țară candidată la Uniunea Europeană, Serbia menține relații diplomatice și economice strânse cu Rusia și China și a recurs la comenzi de vaccinuri chinezesc Sinopharm și rusesc Sputnik V pentru a vaccina până în prezent 1,5 milioane din cele 7 milioane de locuitori ai săi.

Aleksandar Vučić a precizat că vaccinurile produse în Serbia ar putea fi livrate „chiar și fără costuri suplimentare” către alte țări din regiune.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...